Ondernemingsgeest…..

doe het zelf voor het te laat is....

In Apeldoorn zitten ondernemers met gevoel voor gaten in de markt. Een bedrijf heeft namelijk bouwpakket-doodskisten bedacht. Door een eenvoudig kliksysteem zet je met een paar klappen een kist in elkaar. Een verhuisdoos eigenlijk. Dat zou een nettere opbergmanier zijn dan in bodybags, waarin mensen, als ze bijvoorbeeld na rampen op identificatie moeten wachten, er niet op hun voordeligst gaan uitzien. De firma heet EveryBody b.v. en ook dat is een vondst.

De directeur hoopt op klandizie van oorlogvoerende regeringen en het Rode Kruis. Het Nederlandse Rode Kruis heeft al laten weten geen klant te zullen worden. Ten eerste omdat ze zich meer met de overlevenden willen bemoeien en ten tweede omdat ze de getroffen lokale bevolking niet ook nog eens van een broodwinning willen beroven.

De fabrikant liet trouwens ook weten dat er 580 kisten gestapeld kunnen worden in een container. Aan alles is gedacht qua maatvoering. Een gat in de markt voorafgaand aan het gat in de grond. Ik vind het luguber.

Ik weet trouwens nog, dat een van onze kinderen voor school eens een virtuele firma moest verzinnen met alles er op en er aan. Voor economie, geloof ik. Hij had toen een bedrijf bedacht, compleet met vertegenwoordigers, productielijnen, infrastructuur, administratieve afwikkeling enzovoort, dat in doe-het-zelf-doodskisten handelde. Verkrijgbaar o.a. bij Gamma, Formido en Praxis.

Ik kan me niet meer herinneren hoe hij het bedrijf had genoemd, maar dat klonk ook nogal luguber. Met wervende slogans in de trant van :”Steek uw kop niet in het zand! Maak van het in elkaar knutselen van opa’s kist een familiegebeuren! Goedkoop en succes verzekerd!”of iets van gelijke strekking. Hij had zelfs bedacht, dat er reclamezuilen zouden komen met afbeeldingen van de verschillende uitvoeringen in diverse prijsklassen. Wat ie er voor cijfer voor gekregen heeft, weet ik niet, maar we hebben er destijds wel om moeten lachen. Maar toen was ik wel veel jonger natuurlijk………

2 reacties op “Ondernemingsgeest…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)