Techniek……

antiek.....

Blij als ik ben, dat ik nét genoeg van computers snap, dat ik mijn dagelijkse dingetjes kan doen (uiteraard met een onmisbaar achtergrondkoortje) lees ik altijd met veel genoegen www.geenheld.nl geschreven door Luuk Ikink. Vanwege zijn miserabele financiële toestand, een euvel waarmee veel stagiairs kampen, terwijl ze hard werken en beter zouden verdienen, is zijn weblog (hopelijk zeer tijdelijk) omgedoopt tot www.geengeld.nl. Dat getuigt van humor.

Hij verwees naar een videofilmpje, waarin hijzelf en een paar collega-podcasters én de beroemde Adam Curry in “Twee Vandaag” uitleggen wat dat is : “podcasting”. Voor Adam betekent het geldverdienen, want hij heeft het uitgevonden, zegt ie, maar voor de minder getalenteerden op het gebied van moneymaking betekent het gewoon, dat je radioprogramma’s kunt downloaden en ook zelf een soort persoonlijk “radiostation” kunt beginnen, waarbij je je luisteraars mee in bad kunt nemen of mee naar Albert Heijn als je boodschappen gaat doen of iets anders opwindends. Net een weblog eigenlijk. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Bovendien kun je als toehoorder die programma’s beluisteren wanneer het jóu uitkomt.

Uiteraard begrijp ik er niks van hoe dat allemaal werkt en zo, dan moet je bij Luuk of Adam zijn, maar ze verwachten er veel van. En we hebben er weer een nieuw woord bij: podcasting, samentrekking van iPod en broadcasting. Op naar Van Dale.

Wat dat beluisteren-wanneer-het-jou-uitkomt betreft, moest ik denken aan het verhaal dat in de familie de ronde deed over mijn Haagse grootmoeder. Toen ze daar in de jaren dertig radio kregen en er spannende hoorspelen werden uitgezonden, schijnt ze een keer gezegd te hebben:”Zet de radio maar uit, dan kan Jan het straks nog horen als ie thuiskomt!”. Ze dacht dat ze dat hoorspel wel even op een laag pitje zouden zetten voor Jan, zoals zij z’n eten warm hield voor ‘m. Nou, mijn technisch inzicht zal ik dan wel van haar hebben…….

* Update: Mijn hemel, wat ben ik een oen! Nu blijkt, dat de verandering van het logo van zijn weblog van “geenheld” in “geengeld” voor Luuk zelf ook een verrassing was. Een één-aprilgrap van een hacker. Ik heb niet op de datum gelet gisteren. Ik blijf het wel humor vinden al is het dus humor van iemand anders . Maar dat die iemand anders dat zo maar bij jouw site kan doen, ook dat gaat mijn technisch inzicht te boven……..

2 reacties op “Techniek……

  1. luuk

    april 3, 2005 at 1:03pm

    Hoi Els!
    de Hacker bleek een vriend van mij te zijn. Ik laat mijn wachtwoord ook overal slingeren.
    Vond de grap stiekem zelf ook wel toepasselijk, trouwens..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)