Mannetjes…….

openbaar vervoer.....

Onze dochter vertelde dat van de week, op de crèchedag van haar zoons, in de groep van haar oudste alleen maar jongens aanwezig waren. De leidsters besloten toen er een “mannen”-dag van te maken met echte “mannen”-activiteiten.

Ze hebben er een bakfiets, waar een groepje kinderen in past en zo gingen ze naar het station om te kijken naar de bouwwerkzaamheden, die daar op het ogenblik plaatsvinden. Er wordt geheid, gegraven met grote machines, er zijn grote hijskranen en heel veel stoere Bob-de-Bouwers. En bij het station zijn natuurlijk ook veel treinen. Dat sloot allemaal wel aan bij de mannendag.

Daarna zijn ze kipnuggets gaan eten bij Mac Donalds. Mannenvoer dus. Of alle ouders het eens waren met deze actie vermeldt de historie niet, maar ik vond het een geinig idee, lekker rolbevestigend en dat mag best voor een keertje.

Ze hebben zich er niet makkelijk vanaf gemaakt, de leidsters. Een bakfiets vol kinderen voortbewegen door het verkeer vind ik al een prestatie, maar vooral zo’n origineel idee geeft blijk van initiatief! De crèche is alles behalve een “bewaarplaats” op die manier. En zoiets onthouden ze, hoor, die kinderen! Leuk……..

4 reacties op “Mannetjes…….

 1. Brillie

  april 4, 2005 at 6:07pm

  Levens gevaarlijk. De kinderen zitten los in een bak, kan van alle kanten aan gereden worden. En wie is er dan verantwoordelijk?

 2. els

  april 4, 2005 at 10:26pm

  @Brillie: Ergens heb je gelijk, maar er worden absoluut geen onverantwoorde risico’s genomen, daar ben ik zeker van.Daar heb ik mijn dochter dan ook niet over gehoord, die vond het ook leuk bedacht. En zij is uitzonderlijk zuinig op haar kroost, neem dat maar van mij aan! Bovendien waren dit niet de kleinste kinderen, het groepje was niet groot en er waren voldoende leidsters mee. En de “mannen” vonden het, net wat Hansje zegt: stoer!

 3. karin

  april 5, 2005 at 10:44am

  brillie heeft duidelijk geen verstand van zaken, de kinderen zitten in stoeltjes met gordels in de bakfiets. aangereden kan iedereen overal worden, maar neem van mij aan dat deze bakfiets niet makkelijk over het hoofd gezien wordt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)