Verstoppertje…..

doekje ...

In het Noorden van het land, tenminste daar hebben ze er volgens de berichten de meeste last van, hebben de waterzuiveringsinstallaties de grootste moeite om te doen waarvoor ze zijn aangenomen. Filters zijn verstopt en moeten voor veel geld speciaal gereinigd worden. En dat komt doordat de mensen Swifferdoekjes in het toilet gooien! Die breken niet af en zorgen voor verstopping.

Ze hebben de fabrikant er op aangesproken, maar die zegt, dat duidelijk op de verpakking staat, dat de doekjes in de vuilnisemmer moeten en niet in het toilet. Ze voelen zich niet aansprakelijk voor de schade. Dus óf de mensen kunnen niet lezen of doen dat niet, óf ze zijn zo zuinig daar in het Noorden, dat ze er na de afstofbeurt nog iets anders mee doen, met die doekjes. Multifunctioneel gebruik en dat scheelt natuurlijk róllen toiletpapier die wel afbreekbaar zijn. En de zuiveringsbedrijven zitten er maar mee.

Er waren jaren geleden bij de instelling waar ik werkte ook zulke toestanden, doordat de vrouwelijke klanten de rioolbuizen verstopten met hun volumineuze doekjes voor het bloeden. Dat was dan ook nog in de tijd vóór de superdunne gevleugelde gevalletjes van tegenwoordig en die mag je niet eens zo weggooien. De ontstoppingsbedrijven in deze regio beleefden bij ons gouden tijden.

Tijdens de koffiepauzes in de grote eetzaal werd regelmatig door het hoofd van de woonafdeling op ludieke en humoristische wijze gewezen op de ongewenste afvalverwijdering van de lekkende dames. Het is een raar onderwerp van gesprek natuurlijk, maar het moest wel aan de orde gesteld worden. Het had nog wel een voorlichtende kant ook, want er waren genoeg jongens, die niet wisten waar ze het over had.

Toen op een gegeven moment de sacs/beutel/bags/zakjes in de toiletten verschenen waren de problemen snel voorbij. ’t Kost wat, maar dan heb je ook wat: zuivere koffie en geen verstoppingen…….

5 reacties op “Verstoppertje…..

 1. Neneh

  april 21, 2005 at 5:02pm

  Wat zeg je me nu……. swiffer in het toilet. Dan ben je toch weer lekker bezig. Ik zou het niet eens bedenken…….Ik zal sowieso niets in het toilet dumpen. Zoiets doe je niet…… maar niet iedereen denkt er dus zo over.
  Sac en beutel is DE uitkomst 🙂

 2. karin

  april 21, 2005 at 9:19pm

  ik snap trouwens niet waarom ze die afstofdoekjes niet van hetzelfde spul als die vochtige billendoekjes maken, die mogen nl. wel door de plee.

 3. Brillie

  april 21, 2005 at 10:25pm

  Voor de koffie gebruiken ze tegenwoordig andere filters hoorde ik van Linda.

 4. Puck

  april 23, 2005 at 6:56am

  Ik zag pas onlangs, na jarenlang gebruik, dat babylotiondoekjes niet mogen worden doorgespoeld.
  Maar billendoekjes in het afvalemmertje vind ik eigenlijk een beetje een smerig idee.. baby-ouders hebben meestal een luieremmer, maar om zo’n ding speciaal aan te schaffen vind ik nou ook weer wat overdreven.
  Dus: een emotioneel afscheid van de zo fijne achte grote lekker ruikende doekjes, en overgestapt op het veel kleinere, ruwe ‘gewone’ vochtig toiletpapier.
  Alsnog mijn diepe excuses aan de Dames en Heren Waterzuiveringsinstallatie, voor eventuele zwistal-obstructies die ik heb veroorzaakt. Ik wist het heus niet..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)