Uitholling overdwars……

inderdaad....

Onze buurt wordt 30-kilometergebied. Met drempels en verhoogde kruispunten. Dat wisten we al een tijdje, maar de werkzaamheden die aan die verandering verbonden zijn werden al een paar maal uitgesteld. Maar nu is het dan zover.

Het eerste dat gebeurde was, dat er een paar mannen borden kwamen neerzetten. Met “uitholling overdwars” er op. Er was nog niks uitgehold, behalve een paar joggers op weg van het park naar huis, maar die borden stonden er dagenlang zonder dat er iets gebeurde. Toen kwamen ze nog van die langwerpige rood-witgestreepte waarschuwingsborden neerzetten. Niet op de stoep, maar op de weg, zodat die smaller werd en iedereen voorzichtig ging rijden, want misschien was er stiekem ergens tóch een uitholling overdwars. De spanning steeg.

Het duurde een dag of wat, maar toen kwamen er mannen met spuitbussen, die gingen meten en nummers en strepen neerzetten op de weg. Toen wisten we in ieder geval waar de drempels kwamen en hoe het kruispunt er zo’n beetje kwam uit te zien. Verder leek het een vervolgverhaal, want er gebeurde weer dagen niets. Tot ze het asfalt gingen afschrapen en ja, tóen hadden we uithollingen overdwars en kon je zien wie er zuinig was op z’n fiets of auto en wie niet.

Maar vandaag is er dan toch met grote vrachtwagens en machines gewerkt, over heel veel van dat stinkende walmende zwarte spul heen gewalst en het begint er op te lijken dat er schot in zit. Die grote machines staan nu opzij van en voor ons huis geparkeerd met hoezen eroverheen en morgenvroeg om kwart over zeven beginnen ze weer, want dat was vanmorgen ook zo.

Kwart over zeven is vroeg. Voor ons dan. Maar, we klagen niet, alles voor het goeie doel: het zowel onthaasten als ontmoedigen van het vele sluipverkeer door onze straat. Helemaal nu er elders in Apeldoorn ook wegen zijn afgesloten door wegwerkzaamheden, ze zijn overal tegelijk bezig, hebben we daar last van.

Dertig kilometer is dus rustig aan en daar moet ik me ook aan houden natuurlijk. Niet dat ik zo’n racer ben, maar ja, een tikkie gas is zo gegeven. Vanmorgen reed er met zo’n dertig kilometer per uur een politie-auto door de straat. Ze zullen toch niet gaan ópletten zeker? Nou zeg, ga boeven vangen……..!

5 reacties op “Uitholling overdwars……

 1. Brillie

  april 20, 2005 at 11:57pm

  Ik vond die scherpe bocht altijd lastig te nemen, want daar sloeg ik altijd af, richting het landgoed van Brillie. Geen wonder, dat het nu eindelijk aangepast gaat worden.

 2. els

  april 21, 2005 at 12:19am

  Ach ja, Landgoed Brillie-state, ik heb er van gehoord….

 3. Hansje

  april 21, 2005 at 12:29am

  Boeven vangen in een dertig-kilometerbuurt? Dat zal nog eens spannende achtervolgingen opleveren!

 4. els

  april 21, 2005 at 12:39am

  Nee, die boeven zijn natuurlijk elders! Een 30-kilometerbuurt is juist erg netjes, de politie heeft hier niéts te zoeken!

 5. Verbal Jam

  april 21, 2005 at 3:05pm

  Ik ben wel een liefhebber van die kleine taalvondsten, zoals bij de uitgeholde joggers. 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)