Wake up your senses…..

als 't maar geen mistige toestand wordt.....

Mijn eega is met de vrijwilligersorganisatie waarvoor hij werkt dit weekend “op cursus”. Dat zijn best wel pittige bijeenkomsten, goed georganiseerd en er wordt van je verwacht, dat je je thuis goed voorbereidt. Hij heeft z’n gitaar meegenomen dus ontspanning zal er ook wel zijn.

In de tijd, dat hij studeerde aan de Sociale Academie, was hij ook wel eens ’n weekend weg. “Sensitivity training” heette dat toen. We hadden in die dagen onze kinderen al, hij deed de deeltijdopleiding voor laatbloeiers, dus moeders was thuis met het kroost. Hij beleefde in zo’n weekend meer aan sensitivity dan wij uiteraard en als ie terugkwam was dat ook duidelijk te merken. Hij had minstens een dag nodig om weer tot z’n eigenste zelf te komen en kon soms nauwelijks praten over wat ‘m sensibelgewijs allemaal was overkomen.

Ik had daar wel wat moeite mee, hoor! Sowieso al dat we zo’n kennelijk ingrijpende gevoelsmatige toestand niet samen hadden doorgemaakt. Dan weet je eigenlijk niet waar iemand het over heeft en waarom hij bij het minste geringste zelfs tot tranen geroerd is. Ik vond het maar vreemd, zo zit mijn nuchtere Fries namelijk niet in elkaar!

Ze zijn er later ook mee opgehouden gelukkig, met die weekends. Ook omdat de locatie misschien wat te duur werd, want ze zaten vanwege de binding met Moeder Aarde op prachtige plekken in de natuur en ja, dat kost wat. Dit weekend zitten ze ook op een mooie plek, een landgoed zelfs, maar door daar te brainstormen houden ze zo’n landgoed in stand, want ja een landgoed, dat kost wat, hoor, aan onderhoud en zo.

Bovendien heeft ons vader inmiddels dertig jaar eelt op z’n ziel. Hij zal dus, ondanks diepgaande gevoeligheden, niet anders terugkomen dan als de man die hier vanmorgen vroeg de deur uitging. Ik maak me geen zorgen en hoop, dat ze mooi weer hebben. Dan is het dat hier ook misschien. Hebben we toch wat gedeeld……..

3 reacties op “Wake up your senses…..

  1. CasaSpider

    april 17, 2005 at 2:08pm

    Zelf ben ik bijzonder sceptisch t.a.v. dat soort trainingen. Voor mij is het zolderkamerpsychologie. Maar misschien is het (voor sommigen) ook niet slecht om wat emoties naar boven te halen, zo vaak doet een nuchtere Fries dat niet… 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)