Zwaarwichtig……

 katten met de laarsjes van Beau....

Een WeightWatchers-programma voor katten en honden. Het moet niet gekker worden, maar het bestaat. Er lopen ook heel wat kroketten op pootjes rond, dat is waar, maar dat ligt, als de beesten geen ziekte hebben, toch heel vaak aan de bazen, toch? Mama een koekje, dan Fluffy ook een koekje. Een feestje in huis, dan moeten de huisdieren toch ook wat extra’s.

In het artikel, dat ik las over zwaarlijvigheid bij huisdieren, stond dat veel baasjes hun dieren menselijke eigenschappen toedichten en ze dus ook als mensen behandelen. Over het walgelijke aankleden van dieren wil ik het niet eens hebben, hoewel daar een hele bedrijfstak op draait. Ik heb foto’s gezien van poezen en honden, die dezelfde jurk aanhadden als hun bazin. Dan ben je toch niet helemaal in orde, denk ik. Wij hebben onze hond Goochem voor de gein wel eens een zonnebril opgezet en de lieverd bleef nog stil zitten voor een foto ook, maar verder was onze hond gewoon een geliefde huisgenoot, maar wel een hond. Hoewel je leuk met ‘m kon praten, hoor!

Onze kat was ’n aparte. Ging helemaal zijn eigen gang, met de nadruk op dat “eigen”. Wij móchten bij hem in huis wonen als het ware. Als we hem, leuk voor de kinderen, met dierendag een feestelijk strikje probeerden om te doen en dat is niet echt aankleden, toch?, vocht hij zich halfdood om het er weer af te krijgen. Uit respect dan maar geen strikje.

Een poes drinkt doorgaans melk, maar de onze niet. Hij lustte het wel, maar water vond ie lekkerder als hij de keus had. Buiten dronk hij regenwater, terwijl binnen zijn melk stond te verzuren. Het is altijd een slanke kat geweest. Geen WW voor Tommie. Hij is bijna negentien geworden en onze hond werd vijftien, best wel oud voor een Labrador. We hebben enorm geboft met onze dieren.

Onze omstandigheden zijn in de loop van de jaren veranderd en daarom maar geen huisdieren meer, wat ik persoonlijk wel jammer vind, maar ja, ik woon hier niet alleen. Daarom ben ik blij, dat er heel wat webloggers schrijven over hun dieren en er leuke foto’s van maken. Zo lees en zie je nog es wat. Maar al is niets dierlijks de mens vreemd, andersom moet toch maar niet……..

1 reactie op “Zwaarwichtig……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)