Luxe probleem…..

verkeerde merk....

Zondag is het Vaderdag. En wat betreft hun vader hebben zijn kinderen een beetje ’n probleem. De man hééft namelijk alles wat zijn hartje begeert, zegt hij zelf. Dus waar kun je hem dan op zo’n dag nog mee verrassen?

Vroeger, toen hij nog een prille vader was en zijn kinderschaar nog jeugdig, maakte die iets op school voor vader: een asbak van klei of bijvoorbeeld een prullenbak van een wasmiddeltonnetje. Die staat nog op zolder! Dertig jaar oud.

De handjes van onze toen vierjarige zoon staan er op, in zand en niet in verf zoals bij de rest van de klas, want de attente kleuterleidster had bedacht, dat zijn blinde pa dat zou kunnen voelen. Leuk, toch? Ik kan dat stukje schoolvlijt dan ook niet wegdoen, hoor! Dat ie nog bestaat, die prullenbak, pleit overigens voor de kwaliteit van de wasmiddeltonnetjes in de jaren zeventig.

Maar aangezien de vader van mijn kinderen niet mijn vader is krijgt ie niks van mij. Ja, een kusje, omdat hij een leuke vader is, altijd geweest, en dat mag hij best horen, eens per jaar of zo. Zijn kinderen zullen hun blijk van waardering wel zoeken in de drankensector, dat valt altijd wel goed bij vader. Een matig mens is zijn vrijheid waard.

Maar poeh! Hij is nog jarig ook volgende week! Eigenlijk wil ie wel een Beertender. Alleen is er een behoorlijk onoverkomelijk probleem: zijn favoriete Achterhoekse biermerk kan daar niet in! Ik ga maar een prullenbak knutselen, denk ik………

1 reactie op “Luxe probleem…..

  1. Hansje

    juni 17, 2005 at 1:47am

    Tja, als het niet lukt met dat favoriete merk, dan zul je toch uit ’n ánder vaatje moeten tappen…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)