Hoogbouw……

als je hogerop wilt....

In het Radio1-journaal van vanmorgen hadden ze een gesprek met twee stylistes. Wij hebben het niet zo op stylistes, jammer maar helaas. Zulke dames zie je wel eens in van die woonprogramma’s om te vertellen wat ” absoluut niet meer kan” (dat maken we zelf wel uit, denk ik dan) en wat zij dan bedacht hebben om je weer bij de tijd te brengen. Hoeveel die update je gaat kosten vertellen ze er meestal heel stijlvol niet bij.

Maar goed, vanmorgen ging het over boomhutten, natuurlijk een echt vakantieonderwerp. Ze hadden zelf kinderen, die een boomhut in elkaar geknutseld hadden van ouwe troep en toen ze die, uiteraard heel verstandig, gingen controleren op veiligheid, hadden de dames gedacht:” Dat kan beter en stijlvoller”. Ze waren aan de gang gegaan en hadden vakkundig een boomhut gebouwd. Met materialen uit het bos.

Die boomhut bleek een succes, ook commercieel en de dames gingen “de markt” op. Dat krijg je dan met stylistes. Toen de verslaggever vroeg wat zo’n boomhut dan zo ongeveer ging kosten, zeiden ze:”Het basismodel kost vier-en-een-half-duizend euro”. Of je een emmer leeggooit! Mensen geven tegenwoordig onwaarschijnlijk veel geld uit aan kinderspeelgoed, maar 4½ duizend euro voor een boomhut, die je niet eens zelf mag bouwen als kind, die dus ook veel te “mooi” wordt bovendien, daar is toch helemaal niks aan, zeg!

De stijldames vertelden ook nog, dat ze tegenwoordig héél anders door het bos lopen. Want “elk takje kan het handvat van de voordeur zijn”. Dat lijkt me heel onrustig wandelen en welk kind wil er nou een hándvat aan zijn boomhutdeur? Zo je al een deur wilt! Een stuk gordijnstof van je oma kan ook, niet zo stijlvol, maar ach……..

5 reacties op “Hoogbouw……

 1. karin

  juli 15, 2005 at 1:26pm

  maar waar bouw je tegenwoordig nog een boomhut, zonder allerlei regels te overtreden? tamelijk overbodig dus, deze dames..

 2. els

  juli 15, 2005 at 1:33pm

  Je kunt wel nagaan hoe de dames zelf wonen. Stijlvol waarschijnlijk.

 3. CasaSpider

  juli 16, 2005 at 2:37am

  Nog even en de welgestelde jeugd uit Wassenaar en Blaricum communiceert via gsm van boomhut tot boomhut: “Zeg Roderick-Jan, heb jij nou het type BH (BoomHut) W73 van 38.000 Euro of zit je nog in die armoedige V53?”
  De makelaars zullen er ook wel snel op afkomen… 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)