NVVH’s……

goedgekeurd......

Gisteren zag ik iemand met een shirtje, waar het groene logo van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen op stond. De drager ging er dus zonder meer van uit, dat hij goedgekeurd was door de dames van die club. Ik weet niet of hij een idee heeft van de gemiddelde leeftijd van de leden op dit moment, maar ik las, dat die druk bezig zijn het stoffige, tuttige imago van de vereniging krachtdadig te wijzigen. Onder andere door iets aan de naam te doen.

Het woord “huisvrouwen” is namelijk de oorzaak van het gebrek aan ledenaanwas, denken ze, en huismánnen hebben ze er nooit bij willen hebben. In september gaan ze de nieuwe naam presenteren. De letters NVVH blijven, dat getuigt van historisch besef, maar krijgen de toevoeging “Vrouwennetwerk”. Dat klinkt modern: netwerken is/zijn van deze tijd. Ze gaan zich ook richten op jónge vrouwen. Is die jongen van dat t-shirt toch niet zo gek bezig!

De Vereniging wordt dit jaar 93 en heeft met haar groene logo “Goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen” de fabrikanten destijds bewust gemaakt van het feit, dat die goedkeuring, zakelijk gezien, niet verkeerd was. Ik weet dat mijn ouders, bij de aanschaf van iets, daar wel degelijk op gelet hebben. Een soort Consumentenbond-Beste Keus. Textieletikettering van de NVVH garandeerde een theedoek, die je je afdrogers jarenlang in handen kon drukken.

En de streep, waarachter je moet wachten bij bank of postkantoor om de privacy van je voorganger ( min of meer) te garanderen, die hebben we ook aan de NVVH te danken.

En weet je dat, als je in een slordige bui een pak melk een uur buiten de koelkast laat staan, ik neem aan in aangebroken toestand, de melk een hele dág minder lang houdbaar is? Dat heb ik toch maar mooi van de NVVH, die veel heeft gedaan voor voedselcontrole en keurmerken op dat gebied.

zoek dat maar es uit....!

Maar de NVVH heeft “afkorting-naamgenoten”!

NVVH-Nederlandse Vereniging van/voor Heelkunde
NVVH-Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden
NVVH-Nederlandse Vereniging van/voor Hypnose
NVVH-Nederlandse Vereniging van Houtondernemingen

Als lid van de NVVH ben je dus een huisvrouw, die als houten paard onder hypnose weer beter wordt………

2 reacties op “NVVH’s……

  1. Hansje

    juli 24, 2005 at 4:11pm

    Die laatste naamgenoot lijkt me handig voor vrouwen met een flinke bos hout voor de deur…

  2. Irene

    juli 26, 2005 at 1:41pm

    De hoefsmid en de pedicure, dat ligt allemaal in dezelfde lijn. Gewoon een ouderwets-vrouwelijke variant van hetzelfde.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)