De langste adem……

volhouders......

Het is onrustig aan het hoogbejaardenfront. We hoorden van de week, dat een echtpaar uit Drenthe het langst getrouwde echtpaar van Nederland was. Maar vanmorgen stond er in de Stentor, dat een echtpaar uit Barchem in de Achterhoek, op 30 mei 1929 getrouwd, het langst gehuwde stel van ons land was.

Er stond een foto bij: kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen lachend op de achtergrond. Ze konden het nog steeds uitstekend met elkaar vinden allemaal, terwijl ze ook nog eens met z’n allen op hetzelfde kavel woonden. Dat is toch mooi als je dat leest.

Vervolgens las ik in de Telegraaf, dat een echtpaar in Castricum, wonend in een verzorgingshuis, zij is 100 en hij vijf jaar ouder, het langst getrouwd is. En die zagen er ook nog vief uit na ruim een eeuw. Dus hoe zit het nou? Er moet wel even duidelijkheid komen, jongelui! En anders maar een club oprichten of zo…….

langste adem....

*** Update:

Nou, we zijn d’r uit, hoor! Jan van Stroomopwaarts mailde me, dat het ANP had gemeld, dat in de gemeente Oldenzaal het echtpaar Harry en Cor v.d.Ende-Mensink, respectievelijk 100 en 97 jaar oud, op 28 september a.s., 78 jaar getrouwd zullen zijn. Ze wonen, met thuishulp van hun dochter van 72, nog zelfstandig. De burgemeester gaat ze vast en zeker een bloemetje brengen…….

7 reacties op “De langste adem……

 1. els

  augustus 23, 2005 at 1:39pm

  Há, je komt net kijken!Hoogstens juniorlid kun je worden….”Jullie” dus.

 2. jan

  augustus 23, 2005 at 7:14pm

  Ik zou overmorgen 27 jaar getrouwd zijn geweest, ware het niet dat ik na 14 jaar afhaakte. Inmiddels ben ik weer anderhalf jaar getrouwd. Nog elf dan heb ik weer een keer feest.

 3. Brillie

  augustus 25, 2005 at 1:52am

  Klopt, want in de week dat je weg was is de van dat eerste paar de man overleden.

 4. Sandra

  augustus 25, 2005 at 7:03am

  En dat paar uit Castricum is het óudste getrouwde paar, samen zijn ze 105 of zo, maar ze zijn niet het langst getrouwd.

 5. CasaSpider

  augustus 28, 2005 at 7:21pm

  Is er ook een competitie van welk huwelijk het langste LIJKT te duren… 😉
  (Sommige zeker meer dan 500 jaar)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)