Briefwisseling…….

brievenbesteller.....

Het leven is er niet overzichtelijker op geworden. Had je vroeger gewoon één uitvoerder voor een bepaalde dienst, nu rijst het aantal de pan uit. Je kunt bijvoorbeeld niet meer roepen: “Zeg, is de post al geweest?”, want wat of wie is “de post”? Voor mij is dat nog steeds de ouwe PTT oftewel TPG Post oftewel, vanaf volgend jaar, de Koninklijke TNT Post, compleet met nieuwe brievenbussen in knaloranje. Dat wordt wennen in het landschap. Wel makkelijk met WK’s en zo.

Wij krijgen hier de post bezorgd door TPG dus, maar ook door Selekt, door Sandd, de Stadspost en dat op tijden, waarop je beslist de klok niet meer gelijk kunt zetten. Bovendien gaan vanaf volgend jaar de sociale werkplaatsen ook nog postbezorging regelen.

Reclame krijgen we bezorgd door kinderen, bejaarde mannen, huisvrouwen en luidruchtige pubers. En tot in de avonduren kleppert de brievenbus. Een van onze buurmeisjes, die als bijbaantje een huis-aan-huisblad bezorgt, krijgt voor het laatste blokje huizen wel eens hulp van Timo ( die lieverd van het vorige postje, weet je wel?), die nog niet echt vlot lezen kan, maar “Nee/Ja” lukt al aardig. Hij vindt het leuk als hij mag helpen en is dus al in opleiding.

Misschien is het, als hij groot is, niet zo’n rommeltje meer en wordt ie gewoon postbode of directeur natuurlijk. Je kent het verhaal toch: “van krantenjongen tot miljonair”……

5 reacties op “Briefwisseling…….

 1. cockie

  september 17, 2005 at 1:05pm

  Mijn zoon heeft ook ‘krantenjongen’ op zijn cv staan. (En nog wel wat meer hoor.)

 2. Hansje

  september 17, 2005 at 2:38pm

  Hier wordt een deel van de post óók nog bezorgd door ondergetekende: als ik het rondje door de buurt loopt om de per abuis bij mij gedeponeerde brieven alsnog in de juiste brievenbussen stop.

 3. Hansje

  september 17, 2005 at 2:39pm

  Eh… je kunt die zin zelf wel even grammaticaalsgewijze corrigeren, toch?

 4. els

  september 17, 2005 at 4:31pm

  @ Cockie: eretitel! Helden zijn het.
  @ Hansje: ik denk dat er heel wat van dergelijke rondjes onbezoldigd worden gelopen!

 5. Brillie

  september 18, 2005 at 9:52pm

  Mijn brievenbus zal niet veranderen. Dus ook niet wat de inhoud betreffende. Veelal QSL kaarten uit het buitenland.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)