Huiver….

is dit leuk...?

Om ’n uur of acht vanavond werd er zeer nadrukkelijk gebeld. Toen mijn man de buitendeur open deed stond daar een paar verklede kinderen. Tenminste, dat dacht hij, want ze klonken nogal “gesmoord” alsof ze iets over hun hoofd hadden. Zoals bekend kan hij niet zien, vandaar zijn terechte veronderstelling.

Ze zongen een onbekend lied, vanwege dat “gesmoorde” was er niks van te verstaan en hij kwam aan mij vragen wat ie aan moest met die onduidelijke toestand. Het waren Halloween-vierende kinders en ik wil dat eigenlijk niet propageren. “We doen d’r niks aan, hoor!”, zei ik, terwijl mijn man die uitspraak wat afzwakte en zei: “Sorry, jongens, we hebben daar niet op gerekend!”. Wat natuurlijk ook zo was.

Het was dus zoiets als “trick or treat”, maar kom, sint Maarten vind ik in deze contreien nog net gaan. Halloween is mij te nieuwerwetsig. Die kinderen zaten er trouwens helemaal niet mee: “Oké, hoor!”, zeiden ze en ze gingen weer een deurtje verder. Heel verstandig, want onze buren hebben in Amerika, op Curaçao, in Engeland en Australië gewoond, ál hun zes kinderen hebben Engelse namen dus die kennen het verschijnsel waar ik helemaal geen zin in heb. Ik griezel er van, wat ook eigenlijk de bedoeling was, geloof ik…..!

4 reacties op “Huiver….

  1. els

    november 2, 2005 at 11:59am

    Ik bedoel eigenlijk het tegenwoordig geforceerd commercieel willen invoeren van een traditie, die hier niet thuishoort. Met de nadruk op “commercieel”, want daar gaat het om, dat mensen er geld aan willen verdienen. Te griezelen valt er al genoeg, toch? Liquidaties in een drukke straat, waar kinderen met hun neus bovenop stonden…

  2. els

    november 2, 2005 at 2:59pm

    Je hebt gelijk, het eind is toch al zoek. Misschien kunnen we alles op een hoop gooien en er één groot middenstandsfeest van maken.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)