Badstof…..

nou, vooruit..met zo'n uitzicht wil ik dan wel een bad...

In de tweede week van januari wordt begonnen met de verbouwing van onze badkamer. Dat wordt een hele klus, want ons huis is uit het begin van de jaren zeventig en alles doet het nog prima, daar niet van, maar ja, de leidingen lopen nog vóór de muur langs, het sanitair is gedateerd, de verwarming is nog een ouderwetse geribbelde plaatradiator, kortom: we gaan updaten.

We zitten dan wel even in de rommel, maar volgens de plannen wordt het mooi. We hebben wel ruimte voor een bad, maar we willen er geen. Dat heeft niks met onze leeftijd te maken, maar met de ervaring dat we in al onze huizen mét bad, waar we in gewoond hebben, dat bad zelden gebruikten. Toen de kinderen klein waren, ja, maar verder zijn we douchers. Snel en efficiënt en bovendien denken we dat dat ook minder water en energie kost.

Ik heb ook geen geduld voor een bad, dat is het ook. Ik verveel me er dood in. Ze zeggen, dat je dan een boek, een glaasje en een muziekje moet meenemen. Nou, ik weet zeker dat ik het boek in het water laat vallen, om over de radio maar niet te spreken, word ik misschien nog geëlektrocuteerd ook, en dat glaasje drink ik liever droog.

Vanmiddag hebben we met de aannemer de tegels uitgezocht voor vloer en wand. En dan krijgen we nog een echte designradiator en spotjes in een verlaagd plafond in plaats van onze ouwe plafonnière en een echte afzuiginstallatie in plaats van het luchtroostertje in het plafond, waar je nooit bij kunt om het schoon te maken zonder dat er allerlei rotzooi uit valt, de leidingen gaan dus in de muur en het toilet wordt “hangend”, nee, “zwévend”, nog mooier. Maar onze nog jonge kwartronde douchecabine kan worden hergebruikt en daar hou ik van: hergebruiken. Maar dat is dan ook wel alles. De rest is, zoals gezegd, gedateerd. Nog hartstikke goed dus, maar gedateerd. Net als wij eigenlijk….ha, ha!

12 reacties op “Badstof…..

  • http://www./

   november 5, 2016 at 2:24am

   that). That being said, I’ve already started collecting my content and writing entries, but just how much content should a brand new blog have when you “unveil” it to the world (ideally)?. . Thanks .

  • http://www./

   november 14, 2016 at 12:03am

   I used to be in search of crucial info on this subject. The data was important as I’m about to launch my very own portal. Thanks for providing a missing link in my business. Anyway, in my language, there aren’t a lot good source like this.

  • http://www./

   december 30, 2016 at 3:20pm

   Me too, Nutschell, except when you are trying to get them to sleep and the only thing they want to do is giggle. (lol) Thanks for stopping by my little corner of the internet, Nutschell!

  • http://www./

   januari 29, 2017 at 6:26pm

   I have Bee Good To Your Baby Butter in my etsy store…flipflopmamma.etsy.comand it’s great for eczema! It’s also better for baby because Eucerin is full of petroleum and that’s not good. I use Dr. Bronner’s baby soap for my kids, it’s unscented. And I use the Lavender for myself…although I’m making my own soap now too, so I’ll be using that instead. It’s great that you guys are trying to be more green!flipflopmammas last blog post..

 1. Brillie

  december 30, 2005 at 2:10am

  @ Cockie: Ik ken hun achter tuin wel niet. Maar de voorkant van hun landhuis kijkt toch niet echt uit op wat je daar ziet. Maar met verf kan je een hoop doen.
  Sterkte met het badderen bij de buren. Of wordt het een emmer net als vroeger?

 2. els

  december 30, 2005 at 4:51pm

  @Cockie: Er zijn vast wel plekken in Apeldoorn of omgeving met zo’n uitzicht.Maar ik bedoelde te zeggen, dat als ik ooit een bad wil dat onlosmakelijk verbonden zal moeten zijn met een dergelijk uitzicht. Tegen de verveling.
  @Brillie: We hebben gelukkig kinderen in de buurt met riante huizen waar we vast wel welkom zijn. We hoeven niet te emmeren.

 3. karin

  december 30, 2005 at 9:11pm

  ja, hoor, je bent van harte welkom. Je kunt zelfs kiezen: economisch douchen of badderen zonder uitzicht…

 4. Pollie

  december 31, 2005 at 2:26pm

  Onze verbouwing voor een badkamer komt in het voorjaar. Zelf houd ik wel van een bad, dus ik zit er echt op te wachten.

 5. Verbal Jam

  december 31, 2005 at 5:53pm

  Dat lijkt wel mooi, zo’n bad met uitzicht, maar die ramen gáán beslaan, dat garandeer ik je. 😉
  In elk geval: ik wens je alvast een schoon en gelukkig 2006!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)