Vuurproef…….

gelukkig nieuwjaar...!

Het lijkt hier verdorie wel oorlog, zeg! Het knalt en dreunt hier al de hele dag. Er werd vanmiddag een rotje afgestoken naast onze heg en alle mussen die er in wonen vlogen in één zwerm weg! Het waren er zeker dertig! Weten we ook eens dat het er veel zijn, wat we al dachten. Maar de buurtjeugd heeft zoveel vuurwerk ingeslagen, dat ze waarschijnlijk bang zijn het niet óp te krijgen als het oude jaar écht mag worden afgeknald. En vandaar dat ze maar vast begonnen zijn. Het is onrustig voor mens en zeker voor dier.

Ik zag op tv hoe druk de vuurwerkverkopers het hadden. Er schijnen er legaal zo’n 1500 te zijn, landelijk gezien en die zullen heel wat miljoenen te verdelen te hebben met z’n allen. Ik kan niet snappen dat mensen er zoveel geld aan willen (en kúnnen!) spenderen. Heeft Zalm dan toch nog gelijk, dat het wel meevalt met de armoe? Nou ja, de minima zullen het wel met “sterretjes” moeten doen of met het vreugdevuur in de straat. Waar dit jaar geen pallets meer in mogen, vanwege het “spetteren” en ook geen spuitbussen! Je mag ook niks meer tegenwoordig.

Mijn man heeft altijd sterke verhalen over hoe het vroeger was met oudjaar. Van melkbussen met carbid en rondvliegende deksels. Dat was nog eens andere folklorekost! Dat mocht ook niet en als de veldwachter, de koddebeier of gewoon de politie je te pakken kreeg dan was je nog niet jarig. Maar als ik die verhalen hoor, dan moet ik altijd aan Swiebertje denken, gek hè?

Ik ben niet zo van het vuurwerk. Ja, om naar te kijken vanachter een raam vind ik het wel aardig. Ik ben best een klaploper dus eigenlijk. Nou ja, ik wens ondertussen iedereen een bere(n)gezellige avond, een veilige overstap naar een geweldig nieuw jaar en het allerbeste gewenst met de kater, morgen…..!

2 reacties op “Vuurproef…….

  1. Hansje

    december 31, 2005 at 6:22pm

    Hier knalt het ook al een paar dagen. En kattenverzorgers zijn daar over het algemeen niet blij mee – om van de katten zélf nog maar te zwijgen. Dan toch liever siervuurwerk.
    Enfin, we overleven het wel.
    Jullie ook een heel fijne avond, een mooie overgang en een prima 2006!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)