Boodschap……

druk.....

De koningin heeft ’t maar makkelijk, die heeft er maar één en ik eigenlijk veel te veel, maar ze zijn binnen, de kerstboodschappen en dit zeer tot mijn genoegen. Ik vind boodschappen doen normaal al niet zo’n geweldige bezigheid, maar in deze dagen is het een crime. Mijn man gaat altijd met me mee, zodat ik niet alleen hoef te sjouwen. We zijn erg goed op elkaar ingespeeld en dat mag ook wel, na zoveel jaar.

Omdat sommige delen van de supermarkt door de drukte wat onoverzichtelijk zijn, vooral voor iemand die niet kan zien, “parkeer” ik ‘m wel eens even ergens met de winkelwagen op een plek waar hij weet niet in de weg te staan en haal ik snel het artikel dat we moeten hebben. Dat vindt hij niet erg, dat is gewoon even handig.

En nou was ik vanmiddag toch vergeten waar ik ‘m ook alweer gelaten had! Het is een grote winkel dus ik moest echt zoeken, totdat ik dacht: “Bij de macaroni, dat is waar ook!”. Weinig mensen eten waarschijnlijk macaroni met de kerst, had ik nog gedacht, dus daar was het wel rustig. Dat was ook zo, hij stond er nog.

We krijgen nogal wat eters dit weekend dus er moest aardig wat aangeschaft worden. En we waren niet de enigen die zo bezig waren. Geagiteerde vrouwen met briefjes in de hand, vaak worstelend tegen de looprichting in, omdat ze iets bijzonders moesten hebben dat niet elke week op het boodschappenlijstje staat. “We liggen weer krom van de welvaart”, zei mijn man bij het afrekenen. Hij heeft wel gelijk waar het ons betreft. Maar ik zal echt aan de macaroni-eters denken, dat beloof ik.

Ik kreeg van mijn zusje een prachtig geborduurde spreuk, die ze kocht op een handwerkbeurs. Die wil ik graag even delen met iedereen, die eigenlijk van plan is om niet te veel te eten, te snoepen en te drinken, maar die ondertussen wel weet hoe dat meestal gaat.

“DE BESTE BESTRIJDING VAN DE VERLEIDING IS DE VERMIJDING “.

Een mooie zin voor het Groot Dictee trouwens met al die eieren. Nou, we gaan er maar eens diep over nadenken. Dat kan na de kerst ook nog wel, hoor, dan begrijp je de zin misschien nóg beter. Voor iedereen: vrede, warmte en geluk….!

2 reacties op “Boodschap……

  1. Hansje

    december 23, 2005 at 10:05pm

    En nu moet je al die spullen uit de winkelwagen natuurlijk nog klaarmaken ook…
    Heel fijne dagen, Els. En geniet er maar van!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)