Utrecht, Russen en gordijnen…..

Ons weekendje Utrecht was zeer geslaagd. Omdat Utrecht ook zeer geslaagd is! We vinden het een leuke stad al twijfel ik of ik er zou willen wonen, dat dan weer wel. De winkelstand wordt er niet overheerst door de bekende ketens. Die zijn er wel, maar er zijn veel meer kleine winkeltjes en die vind ik het leukst.

Ik kan dan ook niet begrijpen waarom dat niet in élke stad van een beetje afmeting zo kan. Zoals Apeldoorn dus, waar de leuke kleine winkeltjes het niet redden en zomaar weer verdwenen zijn. Het lijkt of stadsbestuurders niet van leuke kleine winkeltjes houden. Eenheidsworst moet het worden, dat is overzichtelijk. Nou ja, zo is Utrecht niet dus. Misschien ook wel, omdat de ménsen meer van leuke kleine winkeltjes houden.

Het was zaterdagmiddag erg druk en dan wordt het slenteren door de stad. En daar word je, als je dat niet zo gewend bent, wel een beetje moe van, ondanks de gezelligheid. Maar dan is het ook weer lekker thuiskomen, dat wel. De gordijnenbusiness bij Lars is naar wens gelukt dus dat is ook aardig.

En zondagmorgen ( en wat is dat eigenlijk een lekkere tijd om naar een concert te gaan, zeg!) was het programma in Vredenburg ook uit de kunst.

man van gróótse gebaren...!

Alles Russisch: het programma: Tchaikovsky en Rachmaninov, de dirigent Anissimov, de pianist Berezovsky,

'n echte pianoleeuw.....

behalve het prima orkest, dat was Hollands: het Holland Symfonia. Geweldig concert.

In de loop van de middag weer naar huis met de trein. Mét vertraging, waarbij Lars ons attent maakte op het feit, dat NS het woord vertraging niet meer gebruikt. Ze zeggen gewoon wanneer je trein komt en waar, ook als dat volgens de dienstregeling niet klopt. En dat heet dan gewoon een servicemededeling. Maar voor zo-nu-en-dan-reizigers zoals wij, valt dat niet eens op. Wij zijn blij als ze ons willen vervoeren. Leuk weekendje en de catering was weer prima, Lars! Ik heb een heleboel spullen geproefd, die we niet dagelijks krijgen en soms niet eens kennen. Maar dan krijg jij bij ons wel weer boerenkool met worst of hutspot, oké….?

4 reacties op “Utrecht, Russen en gordijnen…..

  1. els

    december 19, 2005 at 6:33pm

    Vind je ‘m echt op Berezovsky lijken? Die speelt wel iets beter piano, maar dat weet Lars wel.

  2. jan

    december 20, 2005 at 6:54pm

    Heerlijk hè. Wij gaan vaak zondagmorgen naar het Koninklijk Concertgebouw omdat mijn AVRO-vrouw daar altijd vrijkaarten voor kan krijgen. Heerlijk naar de Spiegelzaal, het concert, lunchen in Oud Zuid en paraderen door de PC Hooft.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)