Feestje……

bijna weg....!

We hebben gisteravond hier het Sintfeest gevierd met z’n allen. Er was vantevoren maar één plek geschikt voor het verzamelen van de cadeautjes en dat was opa’s werkkamertje op de eerste etage. Dus was het buiten bij de voordeur zetten van de hele handel eigenlijk geen optie vanwege de door het kleine volk te ontdekken logistieke acties .

Er moest luidruchtig worden aangebeld, een brief van Sinterklaas door de brievenbus worden gedaan met instructies en een heel verhaal over Klimpieten door het raam en zo. Het raam van opa’s kamer moest dan ook wijd opengezet, de luxaflex slordig scheef gehangen, want die klimpieten hebben een ruige reputatie al komen ze van alles brengen.Kortom, het is een hele organisatie met vier van die gelovige kindertjes, maar je doet als ongelovigen je best en gaat er voor zolang het nog kan.

Ze stonken er dan ook vierkant in, de jochies, waren vliegensvlug boven en vonden e.e.a. zeer geloofwaardig! Waar de Pieten zo gauw een ladder vandaan hadden, waarom het raam niet zoals gewoonlijk op slot zat, het waren allemaal vragen waarop we voorbereid waren, maar ze werden niet gesteld. Het aanzicht van zoveel cadeautjes maakte het hoe en waarom volkomen onbelangrijk. Een lesje voor volwassenen: accepteer een resultaat en vraag je niet af hoe het er is gekomen.

Nou ja, het was oergezellig en iedereen is verwend. De kinderen natuurlijk het meest, maar daar gaat het om bij dit feest. (Jee, ik blijf nog rijmen ook!). Kinderen hebben trouwens zonder Sinterklaas ook niet te klagen tegenwoordig. Maar dat vindt deze oma dan en die moet niet zeuren. Sinterklaas is nog steeds jarig vandaag en ook nog niet het land uit. Het gevaar van “mee in de zak” is nog niet geweken……..

1 reactie op “Feestje……

  1. Lydia

    december 6, 2005 at 12:21am

    Mooie subtiele humor, heerlijk om te lezen

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)