Internationale recycling……

naar Marokko op vakantie, hij wel.....

Bij de verbouwing van onze badkamer, die in volle ( lawaaiige!) gang is, kwam aan de orde of de afvoer van de droger, die tot nu toe bestond uit een eind slang, dat we uit het badkamerraam hingen, geen afbreuk zou doen aan het imago van de luxe relaxruimte, die onze badkamer als alles meezit dreigt te worden. Veel mensen in deze buurt hebben hun was-en droogapparaten op zolder staan en hebben een bad op de plaats waar bij ons deze machines staan.

Omdat we, zoals bekend, geen bad willen kunnen die ook gewoon blijven staan. Handig, want samen met de gebruiker komt de was vuil de badkamer binnen en wordt deze door beide weer schoongewassen verlaten, in het laatste geval in gevouwen toestand. Ik ben het met de verbouwers eens, dat zo’n ordinaire toeter uit het raam straks geen gezicht zal zijn. Ze wilden daarom voor de afvoer een gat in de muur hakken om een vaste verbinding met buiten te maken.

Maar wij zagen dat gehak in ons huis niet zo zitten, mede doordat dat de kosten van de verbouwing aardig zou verhogen. We gingen dus op zoek naar een condensdroger, die gewoon op een waterafvoer kan worden aangesloten. Veel minder werk en dientengevolge een veel goedkopere oplossing. Maar onze “oude” droger werkt nog naar behoren. Om die zomaar zonder meer mee te geven aan de leverancier van de nieuwe, die vanwege de verwijderingsbijdrage verplicht is oude apparaten mee te nemen, vonden we eigenlijk ook zonde.

We bespraken dat met de bouwers en nu krijgt onze droger een heel bijzondere bestemming. Hij gaat 3500 kilometer verderop naar Marokko! Eén van hen heeft een Marokkaanse vrouw, met wie hij jaarlijks haar familie bezoekt. Dan gaat er altijd een aanhanger mee met wat spullen en deze keer dan ook een Apeldoorns droogapparaat, waar zijn schoonmoeder anders niet zo gauw aan toe zou komen. Ik ben een aanhanger van internationale recycling. Dat moet toch verbroederen, denk ik dan, en het ding zal wel integreren, denk ik. Even op het juiste voltage letten, dat is alles……..

7 reacties op “Internationale recycling……

 1. Anemoon

  januari 6, 2006 at 1:39pm

  Zeg Brillie, léés je het stukje überhaupt? Er staat nota bene dat ze op zoek gaan naar een condensdroger!

 2. Sophie de Vries

  januari 6, 2006 at 1:42pm

  Per ongeluk kwam ik door te ‘Googelen’op uw site. Wat een leuke verhaaltjes schrijft u. Mijn complimenten, regelmatig schiet ik in de lach.
  Alleen bij het verhaal van de recycling dacht ik toch even, heeft die Marokaanse mevrouw daar nu wat aan? Volgens mij is het erg warm in Marokko, scheelt haar toch energiekosten gewoon de was op te hangen. Maar misschien kan ze de droger gewoon verkopen!!!! Ga vooral zo door, ik geniet en zal u verhaaltjes zeker blijven lezen.

 3. Irene

  januari 6, 2006 at 4:44pm

  Ik kan je uit ervaring verzekeren dat als je in Marokko je was 5 minuten buiten hangt hij kurk- en kurkdroog is, dus dit lijkt mij nu ook een geval van water naar de zee dragen (omgekeerd dan, ahum). Die 3500 km zou misschien beter richting Rusland kunnen gaan. De recyclewinkel dus?

 4. els

  januari 6, 2006 at 6:10pm

  Jullie maken me wantrouwend. Ik ga het toch nog es even navragen dan. Mijn Marokkaanse hulp vertelt me trouwens, dat het érg koud kan zijn in haar land.Ligt het er misschien aan waar je zit? Ik hecht er wel aan, dat mijn drogertje goed terecht komt!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)