Je hebt bier en je hebt…..

hoeveel bruine boterhammen zijn dat wel niet...?Zonde!

We waren even in Amsterdam vandaag, wat computerspullen ophalen. En omdat we er toch waren en er over gelezen hadden, zijn we even gaan kijken bij de tentoonstelling die Grolsch heeft ingericht in de Beurs van Berlage over “vier eeuwen bier brouwen”.

We waren er vroeg, ze waren nog maar net open daar en dan ook nog op maandagmorgen: we waren de enige bezoekers. Nou, dan heb je de ruimte, hoor, in de Beurs van Berlage. Er stonden mooi gepoetste antieke koperen brouwketels, er viel veel (voor) te lezen en te kijken aan presentaties, want er is in die vier eeuwen heel wat gebeurd en gebrouwen.

In de Middeleeuwen bijvoorbeeld was het heel wat gezonder om bier te drinken dan water, want dáár werd je pas ziek van. Bij ons thuis zijn ze wel fan van het merk. Toen we in Australië waren was Grolsch daar een heel chic biertje en dat vonden wij als Hol-en Gelderlanders best aardig.

Er was ook een heel item over de ramp in Enschede, die behalve de wijk Roombeek ook Grolsch behoorlijk getroffen heeft. Een klein beetje irritant waren de bekende Grolsch-muziekjes, die constant te horen waren. Dat klassiekerige deuntje van “Vakmanschap is Meesterschap” en Kerry Norton kwam ook nogal eens langs met haar “Everlasting Love”. Maar dat lijkt me vervelender voor de medewerkers van de tentoonstelling die er de hele dag tegenaan moeten horen.

Heel erg mooi waren de foto’s van Paul Huf die hij maakte voor de vakmanschap/meesterschap-reclames van diverse ambachtelijke beroepen. Grolsch schijnt ook het enige biermerk te zijn dat een echte verzamelaarsvereniging heeft met zo’n 900 leden en ruilbeurzen. Zo’n complete verzameling stond er natuurlijk ook. Mij lijkt ’t wat veel om in huis te hebben.

Er waren natuurlijk ook T-shirts, maar gelukkig willen mijn biertappers niet te koop lopen met hun liefde voor Grolsch en houden ze die binnenshuis. Ze zeggen, dat een pilsje gelijk staat aan een bruine boterham. Gezond, hè…..?

1 reactie op “Je hebt bier en je hebt…..

  1. Brillie

    januari 10, 2006 at 10:01pm

    De RAI beurs werd vandaag bezocht door Linda. Horeca-beurs. Genoeg drankjes en hapjes vertelde ze mij per sms. Das ook Amsterdam.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)