Nieuwsgaring……

hij wou weten...
wat hij zei.....
tegen hem.....

Gisteravond in de laatste uitzending vanuit Caffè Torino zat Bob de Jong bij Mart Smeets aan tafel. Natúúrlijk zat ie daar, zoals het ook logisch was, dat Carl Verheijen er zat. Ze waren vol van het feit, dat ze medailles hadden, van welke kleur dan ook.

In het filmpje, dat de NOS toonde van de medaille-uitreiking, konden we zien hoe IOC-lid Anton Geesink hen de medailles omhing. Mooie beelden. Je kon ook zien, dat hij nog extra even iets tegen Bob de Jong zei. Hollanders onder elkaar, kampioenen onder elkaar.

En dan vraagt Smeets aan Bob: “Wat zei hij tegen je? “. “Niks bijzonders”, zei Bob. En misschien ís dat ook wel zo bij Geesink, maar Bob had van mij mogen antwoorden:”Dat gaat je geen bliksem aan, Smeets!”. Dat durft ie niet, dat weet ik ook wel, maar waarom wil zo’n man altijd álles weten?

Het was een moment van Olympische Kampioenen, een privémoment. We mochten er naar kijken en dat was voldoende. Bob de Jong vond dat wellicht ook of misschien was het toeval, maar Mart viste achter het journalistieke net en dat deed me plezier……Prachtig!

2 reacties op “Nieuwsgaring……

  1. Hansje

    februari 26, 2006 at 11:17pm

    Mart stelt die vraag omdat dat zijn werk is, denk ik. Een journalist stelt vragen – maar weet ook wanneer hij niet verder moet vragen. En dat wíst Mart ook, zodat ik vind dat hij z’n werk best goed gedaan heeft.

  2. els

    februari 27, 2006 at 1:55pm

    @Hansje: Excuus voor het gemene stukje dan, maar Mart Smeets geeft mij altijd de kriebels en dan ben je misschien extra gefocust op alles wat die man doet. Dat is dus niet helemaal eerlijk misschien en hier in huis zeggen ze dat ook altijd als ik weer eens eens anti-Mart-opmerking maak.Maar ik heb last van Smeets-allergie en daar zijn geen pillen voor, vandaar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)