Kippenleed….

mijn baas heeft last van kippenkuren....

Als je veren aan je lijf hebt als dier, dan heb je het vandaag de dag niet makkelijk. Als kip of haan al helemaal niet. Je moet opgehokt en/of geënt of je wordt gedumpt. Gewoon ergens in een weiland gezet of over het hek van de kinderboerderij, zodat ze daar niet weten waar je vandaan komt of van wie je bent.

Het schijnt dat er mensen zijn, die kippen houden als hobby, maar de kosten van een enting tegen de vogelgriep niet willen dragen en hun kippetjes dan maar te vondeling leggen. We zagen een reportage over een kinderboerderij in de Bijlmer waar de hokken steeds voller worden met gedropte kippen en hanen. En de mensen die daar werken zijn zo met de dieren begaan, dat ze er zeker geen kippensoep van zullen koken.

We zaten gisteren bij een receptie van een collega van ons, die met pre-pensioen gaat. Hij had veel oud-collega’s, die hem dus al zijn voorgegaan, uitgenodigd en zo werd het dus een leuke reünie. Ik zat naast een collega, die nu hobbyboer is. Hij klaagde steen en been over zijn vijf kippen, krielkippen ook nog, die hem een flink bedrag gaan kosten. Hij heeft die beesten alleen maar voor de gezelligheid, zei hij, want van eieren leggen hebben ze ergens in de verte gehoord en áls ze wat leggen is dat ook nog van een maat waar je geen behoorlijke omelet van kunt bakken.

Hij ging maar eerst een zeiltje spannen over hun ren, zodat er geen “overvliegende” besmetting kon plaatsvinden. Dan waren ze buiten en toch binnen. Maar dat was dan wel alles wat ie d’r aan deed. En anders moesten ze maar weg. Of hij dat ook echt ging doen ( z’n vrouw is er ook nog!) en vooral hoe, dat zei hij er even niet bij. Maar als ze met een pannetje soep aankomen dan weiger ik dat……..

2 reacties op “Kippenleed….

 1. brillie

  februari 26, 2006 at 3:18am

  Ja, Linda had er maar druk mee. Om jullie te voorzien van een drankje en een hapje….
  Als hij dan nu pas een zeil gaat spannen, dan is hij wel een week te laat. Schande. Immers het gaat niet alleen om de kippen, maar om de gezondheid van ons allen. We willen juist verkomen dat het overslaat op de mens. Met alle gevolgen.
  Zulke hobbie gasten mogen ze van mij goed aanpakken. Immers je kan het zien al moord op de mede mens.
  Onze buren houden ook kippen, daar was het zeil al een week van te voren aangebracht. En zo hoort het ook.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)