Avondrood……

nou kijk, zoiets.....maarwaar vind je dat in Nederland?

Er stond nou toch wel zo’n mooi plannetje in de krant! Ze willen speciale steden voor senioren gaan bouwen in Nederland. Geen last van hangjongeren met brommers, die ook nog eens blowen, geen lawaaiige kinderen, geen ballen tegen de ramen, geen krijsende babies. Alleen maar rust op je ouwe dag. Er zou veel belangstelling bestaan voor dergelijke locaties met voorzieningen waar speciaal de oudere mens op zit te wachten. De projectontwikkelaars vinden het een gat in de markt. Ik vind het tegennatuurlijk. Iedereen bij zijn eigen soort, het lijkt Artis wel.

Maar dat komt doordat ik er niet aan moet dénken de hele dag alleen maar bejaarden te moeten zien en dat terwijl ik er zelf een ben. Ja, in een bejaardenhuis, als het niet anders kan en je niet zonder verzorging kunt, dan heb je geen keus. Maar zolang je die wel hebt en uit vrije wil in een seniorenstad gaat wonen, ik kan me er niks bij voorstellen. De overweging van de belangstellenden zou zijn, dat het veilig is en gezellig om zo te wonen. Ze zullen de jongere generatie evengoed wel nodig blijven hebben voor het draaiend houden van hun voorzieningen, die ouwe knarren.

In Amerika bestaan dergelijke steden al langer. Ik had al eens van “Sun City” in Arizona gehoord. Er stond in het PlusMagazine een verslag van een op voorhand sceptische journaliste die daar op bezoek is geweest en die was nogal enthousiast. Er schijnt ergens in België ook al zoiets te zijn, maar of het Amerikaanse concept zonder meer kan dienen voor een Nederlands bejaardendorp waag ik te betwijfelen. Met alleen AOW zul je je de moeite van aanmelden so wie so wel kunnen besparen.Golfkarren zijn trouwens flink aan de prijs, hoewel Lidl ze deze week in de aanbieding had. Met toebehoren…..!

6 reacties op “Avondrood……

 1. carin

  maart 3, 2006 at 7:02pm

  Sun City is verschrikkelijk! Ik heb in Arizona zelfs drive-in apotheken gezien zodat de oudjes hun medicijnen kunnen halen zonder de auto te moeten verlaten. Het lijkt me driedubbel helemaal niets om later in zo’n bejaardenghetto te moeten wonen. Geef mij maar gewoon een gemengde woonomgeving, hoe gevarieerder hoe beter.

 2. Hansje

  maart 3, 2006 at 11:02pm

  Ik moet er niet aan denken! Laat mij maar zo lang mogelijk in mijn buurtje-met-van-alles-wat wonen!

 3. KatYo

  maart 3, 2006 at 11:08pm

  Een hele tijd geleden heb ik een documentaire over Sun City gezien en daar was niks rustigs aan daar! De bejaarden werden de hele tijd bezig gehouden met aktiviteiten, clubjes enzovoorts etc.

 4. brillie

  maart 3, 2006 at 11:36pm

  Voor ouderen zijn prachtige huizen gemaakt. In jullie wijk heet het Kon. Wilhelmina huis 😉 Nog maar vijf jaar dan gaat ook die voorziening plat. Voor dure woningen.
  Winnaar van de LogSpiders® plakplaatje 2006

 5. els

  maart 6, 2006 at 1:16pm

  @jan: je wilt niet weten hoe de ouwe dames er in Amerika bij durven lopen! Maar het is behelpen, dat is waar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)