Nou nou Mouskouri…..

goed geconserveerd....

Gisteravond zagen we in een nieuwsuitzending op België, dat Nana Mouskouri (inmiddels 71, waar ze, eerlijk is eerlijk, niet naar uitziet) een grote afscheidstournee gaat maken. Ik was nooit zo’n fan van haar. Vond het een beetje ’n tuttig tiepje, maar had wel waardering voor het feit, dat ze zich er niks van aantrok, dat ze een bril nodig had. Een BRIL dus.

Maar echt, ze kan niet meer zingen, hoorden we. Ze had vroeger een helder, mij iets te glad, geluid, maar er zit nu geen volume meer in en bovendien een zeer hinderlijke wiebel. Geen schim meer van wat het was. Artiesten zouden toch wat zelfkritiek moeten hebben of in ieder geval iemand, die tegen hen zegt: “Ik zou ’t niét doen, als ik je was”.

Ella Fitzgerald was in haar laatste jaren ook zo sneu bezig. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Voortborduren op je naam, je grote naam vaak, en dan afgaan. Zó zielig. De nieuwslezer zei met een veelbetekenende blik, dat de tournee van Nana twéé jaar zal gaan duren. Morgenavond is ze in Orpheus, Apeldoorn……..

4 reacties op “Nou nou Mouskouri…..

 1. CasaSpider

  maart 6, 2006 at 4:19pm

  Thuis hadden wij wel een aantal platen van Nana M. Eerlijk gezegd vond ik haar wel leuk, ja zelfs aantrekkelijk. Van de andere kant, ik werd verliefd op zowat alles wat een rok aanhad… 🙂
  Is het voor Nana niet al genoeg straf om te eindigen in Orpheus, Apeldoorn?
  (en gaan jullie er naartoe?)

 2. els

  maart 6, 2006 at 4:38pm

  @Carin:het is ook meestal de verslaving aan het publiek, dat ze de das omdoet!
  @Casa: Ik weet het niet zeker, maar misschien begínt ze wel juist in Apeldoorn. En nee, we gaan er niet naar toe. Na wat we gisteren hoorden zeker niet.

 3. Brillie

  maart 7, 2006 at 12:22am

  De bril heeft ze al jaren niet nodig gehad. Ze heeft sterkte NUL erin zitten. Het is meer een status, en bekendheid. Waardoor ze deze maar bleef dragen.
  Het leuke van haar is dat der engels nog steeds beter is dan mijn Grieks.

 4. elisa

  maart 9, 2006 at 9:20am

  Die Nana toch. Net Wiegel die nu ook hard en onverbiddellijk van zijn toneel is gesmakt. Niets ijdels is bejaarden vreemd die onderhand beter zouden moeten weten.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)