Bezemschoon…..

grote voorjaarsschoonmaak.....!

Het zal zeker meer mensen overkomen, maar die weten waarschijnlijk beter hoe je het kunt voorkomen en hoe je er kunt afkomen. Ik weet dat allemaal niet. Waar ik het over heb? Commentspam!!!!

Wat is dat ergerlijk, zeg! Ellenlange stomme teksten, afkomstig van de stomste adressen en dat dan door je hele archief! Omdat hij tijdenlang geen computer had( waarbij hij in de clinch lag met de fabrikant van nog wel zijn favoriete merk!) kon de zoon, die als een soort Big Son mijn weblogje op afstand altijd aan het watchen is via een strenge blacklist, niets voor zijn onderontwikkelde (qua computerkennis dan, hè) moeder doen.

En het liep weer de spuigaten uit dus, hallelujah, ik ben heel blij, dat hij weer de mogelijkheid heeft om eens met een bezem door het archief te snellen. Meer dan 1100 rotzooi-reacties zijn verwijderd. Deze vrouw is zeer dankbaar. Het is geen moederdag, maar het voelt wel zo……

***Nog even een mededeling van de technische dienst, die ik niet mocht vergeten te vertellen: blogspot.com is in de ban. Echte mensen met een dergelijk adres kunnen wel reageren, graag zelfs, vind ik leuk, maar kunnen niet linken naar hun eigen adres, want dan komen ze d’r niet door. En geef al die stomme robotblogpuntcommers daar maar de schuld van dan.

8 reacties op “Bezemschoon…..

 1. Big Son

  maart 29, 2006 at 9:35am

  Zodra Blogspot-eigenaar Google orde op zaken heeft gesteld gaat die beperking er wel weer af, maar nu kan het even niet anders. 🙂

 2. Verbal Jam

  maart 30, 2006 at 1:42pm

  Heeft MT dan naast de blacklist geen fijne aanvullende maatregelen? Zoals daar zijn: de capcha (cijfers en letters overtypen van een tekening), de silly question (domme vraag beantwoorden), de time-out (mensen worden geacht langer aan een reactie te werken dan een robot) en de comment-control (bij reacties op artikelen ouder dan x-dagen worden die eerst ter goedkeuring aan de weblogbazin voorgelegd). Die werken allemaal perfect en het scheelt een hoop schoonmaakwerk.

 3. els

  maart 30, 2006 at 2:24pm

  @VJ: ik ga dit allemaal voorleggen aan Big Son,mijn schoonmaakgoeroe.Ik moet trouwens een nieuwe computer, de ouwe is gecrasht en daar heb ik ook wel wat hulp bij nodig.Ik doseer dus mijn vraagjes, zoals een geduldige moeder betaamt.

 4. Big Son

  maart 30, 2006 at 10:48pm

  Elswhere (en l-rs.org trouwens ook!) draaien nog op het de oude 2.x versies van Movable Type. Er zou vernieuwd moet worden inderdaad, maar ja. Het wérkt nog.
  Ik vraag me af of er nog wel Captcha-scriptjes zijn voor deze verstofte versie van MT…

 5. elisa

  april 6, 2006 at 10:27pm

  Sinds ik in MT 3.2 de commentaren even ter goedkeuring in de wacht zet om te bekijken ben ik een gelukkig mens. Gedoe van kwajongens vliegt er meteen uit en hun afzender blokkeer ik. Werkt erg goed.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)