Oase van rust…..

Kom net van de kapper. ’n Noodzakelijk kwaad voor mij, want meestal is het er druk, met veel kakelende vrouwen, hippe muziek en wild bewegende beelden via de mega-tv-schermen die ze hebben. Hádden. Want er is vannacht ingebroken.

Dat was dus het gesprek van de dag uiteraard. Iedere nieuwe klant kreeg het verhaal weer te horen. Nee, ze hadden geen alarm. Een slapeloze flatbewoner aan de overkant had om half vier de politie gebeld, omdat hij de inbrekers zag sjouwen met de spullen, maar ze waren gevlogen toen men ter plaatse kwam.

Maar mensen, wat een rust! Toen veel klanten zaten te lezen, nadat het gebeuren uitgebreid was besproken en wat kapsters “achter” aan de koffie gingen, was het net een klooster in bidstand. De verzekering zal de schade wel dekken, maar tot dan zou een van de meisjes morgen een radiootje meebrengen, zei ze. Ze kunnen namelijk niet tegen zulke stiltes. Zó saai! Nou ja, voor een hele dag kan ik me dat wel voorstellen, maar ik hou wel van lekker rustig. Ik had misschien toch non moeten worden, hoewel, dan was ik nooit oma geworden natuurlijk en al dat bidden..nee, het is wel goed zo. En mijn haar zit weer naar behoren, ook dat…..

3 reacties op “Oase van rust…..

 1. els

  april 21, 2006 at 12:52am

  Dat zullen alle auditief gehandicapte mensen ongetwijfeld met je eens zijn. Slim opgemerkt dus.

 2. carin

  april 23, 2006 at 8:57pm

  Grappig stukje. Ik vind de kapper juist heerlijk omdat ik dan mijn hoortoestel af moet doen. In stilte een hoofdmassage en geen gezeur aan mijn hoofd of oeverloos geklets, zalig! Het is voor mij een meditatief rustig uurtje.
  En als de verf in moet trekken kan ik ondertussen lekker geconcentreerd allerlei tijdschriften lezen die ikzelf nooit zou kopen maar af en toe best leuk vind om te lezen. Het geluid van de fohn hoor ik ook niet, wat een zegen! Maar als ik de deur uit ga ben ik blij dat ik gewoon met apparaat weer de vogels kan horen zingen. Lucky me!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)