Ruimte voor geluk…..

Een afwijking is het wel natuurlijk, maar ik kan het niet helpen. Ik lees, waar ik ze tegenkom, toch altijd even de horoscoopvoorspellingen. Niet alleen voor mezelf, maar voor mijn hele familie. Je wilt toch weten wat ze bij de sterren en planeten met je van plan zijn, waarschijnlijk, misschien, wel of niet, je kunt niet weten of zo. Als je verder geen geloof hecht aan iets, behalve aan de chemie die er elk jaar maar weer voor zorgt dat de seizoenen wisselen en er van alles tevoorschijn komt en ook weer verdwijnt, is het toch een mooi vluchtheuveltje, zo’n horoscoop.

In de krant staat er dagelijks een. De mijne van vandaag vermeldt o.a.:” De dag loopt een deuk op als u ruzie maakt met uw geliefde. Gebeurt dat de laatste tijd steeds vaker, dan zit u elkaar te veel op de lip”. Nou, daar kun je het mee doen als gepensioneerd stel. Als er lui zijn, die elkaar op de lip zitten zijn wij het wel! Maar dat vinden we nog steeds leuk, dat is het rare. Nou is mijn Kreeft vandaag de hele dag de deur uit om muziek te maken en mag ik hopen dat ie deze datum nog thuiskomt, dus er kan qua deuk weinig gebeuren.

Bovendien staat er in zijn horoscoop: ” Goede vrienden zullen u inspireren. Enthousiasme van anderen kan u ertoe brengen met iets nieuws te experimenteren. In het algemeen gesproken kan het een avontuurlijke dag worden. Probeer obstakels liever te omzeilen dan ze op te zoeken”.

Had die man van mij even gelijk om vandaag buitenshuis te gaan, zeg! En zolang ” iets” niet ” iemand” wordt heeft dit ” obstakel” er geen enkel bezwaar tegen. Of misschien gaat ie als nieuwigheid wel harp spelen in plaats van klarinet, ook leuk……

2 reacties op “Ruimte voor geluk…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)