Boek….

Bij ons buurtpostkantoor hebben ze behalve postzegels ook sigaren, staatsloten, condoleancekaarten, je kunt er foto’s laten ontwikkelen, je jas laten stomen, enveloppen kopen, ze hebben de laatstverschenen Donald Duck, je kunt er geld opnemen als de pinautomaat buiten het vertikt of leeg is en ze hebben een leuke voorraad recent verschenen boeken. Soms raken ze die na een poosje niet snel genoeg kwijt en dan gaan ze in de aanbieding.

Bij een dergelijke gelegenheid heb ik een mij aansprekende titel gekocht voor het luttele bedrag van 4 euro 95: “Waarom mannen liegen en vrouwen altijd schoenen kopen”. Nou zijn mijn kloris en ik dit najaar 45 jaar getrouwd dus een antwoord op deze prangende vragen zou zo zoetjesaan wel eens van pas komen.

Het boek is geschreven door een echtpaar, Allan & Barbara Pease. Ik dacht dat het eigenlijk uitsluitend humoristisch bedoeld was, gezien de titel, en het is ook heel geestig geschreven, hoor, maar er zit een heleboel dr.Phil-psychologie in. En daar moet je van houden. Ik ben pas halverwege het boek dus een exact antwoord op de titelvragen heb ik nog niet en veel nieuws ben ik nog niet tegengekomen. Maar dat zit ‘m in die 45 jaar van ons natuurlijk.

Daarom stel ik het maar beschikbaar aan, bijvoorbeeld, mijn kinderen om het te lenen. Die halen er vast nog wel iets nuttigs uit. Er is bijvoorbeeld uitgebreid aandacht besteed aan schoonmoeders. Een “quote”: “Mijn schoonmoeder en ik waren twintig jaar gelukkig.Toen maakten we kennis met elkaar”. Dan is de toon wel gezet. Over zappende mannen: “Mannen willen niet weten wat er op tv is, ze willen weten wat er nog meer is” en ik moet zeggen dat ik dat wel vaker hoor.

Nou ja, een interessant boek voor 4 euro 95. En als je achterin kijkt hoe lang de lijst van literatuurverwijzingen is hebben de schrijvers er lang over nagedacht en veel gelezen met z’n tweetjes. En hebben wij maar wat aangerommeld die 45 jaar…….

**Update: (ik ben weer een stukje verder in het boek en ik vond dit wel toepasselijk i.v.m. al dat gevoetbal!) weer een quote dus: “Mijn vrouw zegt dat, als mijn obsessie voor Ajax niet stopt, ze bij me weg zal gaan. Ik zal haar echt missen”. **

1 reactie op “Boek….

  1. Brillie

    juni 14, 2006 at 11:29pm

    Ik ken het zaakje maar al te goed. Hele vriendelijke dikke man die daar de baas mag spelen.
    Alleen dat ze geen IRCs meer verkopen is wel een schande.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)