Respect…….

De wereld is op visite in Duitsland. En Duitsland doet zijn best een heel goede gastheer te zijn. Daar hebben ze de mensen, de goede lokaties en het fraaie landschap voor. Niemand heeft te klagen.

Wij kijken hier in huis de wedstrijden, omdat we dat leuk vinden, volgen de voor-of nabeschouwende programma’s van de NOS op lokatie met gasten, die er (soms) verstand van hebben,omdat we dat leuk vinden en BvD aan de Titisee, omdat we willen kijken of we dat ondanks alles misschien een keer leuk zullen gaan vinden.

Dat laatste wordt steeds minder waarschijnlijk. Dat Oscar Moens, omdat hij een weddenschapje verliest en het nou eenmaal heeft gezegd in z’n goeie goed de Titisee in springt, oké, dat siert de man. En dat ze Ali B. helemaal laten uitpraten aan tafel, terwijl hij niet meer verstand van voetbal heeft dan ik, is heel netjes, vind ik.

Maar dat ze “Melvin” toestaan het Duitse volkslied te gebruiken voor een “kampioensode” aan Nederland, vind ik minder netjes. Melvin heeft ook zeer grof het Parkhotel Adler, waar Oranje verblijft, beledigd door het over de vieze keuken, lege Sektflessen, ’n damesslipje in het zwembad en het te korte bed voor de lange Van der Sar te hebben. Het hotel heeft vijf sterren (met minder doet Oranje het niet, toch?) en is terecht kwaad. En dat allemaal omdat de Hollanders weer eens leuk willen zijn en “alles toch moet kunnen”. Ik ben daar niet trots op. Als supporters zich goed gedragen en feest vieren in een stad zonder er een zootje van te maken, is dat geweldig en dát vinden Duitsers leuk. En dan blijft het ook leuk overal.

Verder: wat een wereldgoal van Robben! Het dak ging er hier bijna af! De aanwezige kindertjes schrokken zich een ongeluk gisteren. De volwassenen gedroegen zich zeer kinds namelijk. Er werd gedurende de wedstrijd zo nu en dan ook taal gebezigd, die niet bepaald in een opvoedingspatroon past. Nou ja, het respect komt wel weer………!

2 reacties op “Respect…….

  1. els

    juni 12, 2006 at 5:15pm

    @Casa: ik kende Geen Stijl alleen van horen zeggen,maar inderdaad: wat een toeval. Hoewel, het ís toch “geen stijl”, iedereen had het er over kunnen hebben!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)