Karakter…..

Van de week bij de afhaalchinees stond een man in een wit poloshirt, waarop ’n Chinees karakterteken stond. Het eveneens Chinese echtpaar achter de balie riep vrolijk, dat het “Lang Leven” betekende. “Hé, dat wist ik niet!”, zei de man verheugd, “bedankt!”. Nou, dan eet je nóg lekkerder, denk ik.

Maar eigenlijk zou je wel moeten weten wat iets, waar je zo zichtbaar mee te koop loopt, betekent. Helemaal nu er zoveel van die shirtjes uit China komen. Voor je het weet brengt Jaap de Boer uit Koekange een boodschap over van de Chinese Maffia!

Goh, wat zou er eigenlijk op mijn twee bloempotjes staan, waar ook van die Chinese karakters opstaan? Vast geen “Lang Leven”, want vorige week heb ik nog een overleden plant eruit weggegooid. Maar dat ligt meer aan mijn zorgzame karakter: vergeten water te geven…….

3 reacties op “Karakter…..

 1. Sandra

  juni 21, 2006 at 9:17pm

  Er staat vast iets als: Wij willen water!
  Er zijn trouwens sites waar je de betekenis van de karakters kan opzoeken, maar dan moet je wel weten hoe je ze (fonetisch) uitspreekt. Want zo’n tekentje in Google nadoen is wat lastig.
  Sandra (mama van “prachtige dageraad” en “overvloedig hoofdstuk” (t arme kind, zal wel anders bedoeld zijn).)

 2. CasaSpider

  juni 22, 2006 at 10:01pm

  Leuke site, Gijs.
  Tatoueerders in Amerika zetten soms expres verkeerde tekens op de lichaamsdelen van mensen die graag stoer doen met een Chinees of Japans karakter.
  Dan wil zo iemand iets van ‘Moedige Draak’ en dan schilderen ze er ‘Ik ben een superoen’ erop.
  Grote lol voor iedereen die Chinees beheerst natuurlijk als je naast zo iemand op het strand ligt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)