Croeso in Wales….

Croeso betekent welkom in het Welsh. En dat voel je je ook. Het was een mooie vakantie. ’n Behoorlijk eind rijden, dat wel dus we hebben afgesproken om de volgende keer (want we willen wel terug!) naar Manchester te vliegen, dáár een auto te huren in plaats van hier, want dan is het maar een uurtje of zo. Maar dat weet je van tevoren allemaal niet dus dan cross je heel Engeland door, ook mooi, hoor, voordat je in Caergybi, dat voor de rest van de wereld Holyhead heet, bent.

Het huis was schitterend. Een prachtig uitzicht op de Ierse zee, heerlijk veel ruimte erin en erom en alles aanwezig wat een mens maar nodig kan hebben. Geen vaatwasser. We hebben weer eens ouderwets afgewassen en afgedroogd en wat is dat toch mooi. In de vakantie.

De beheerders zijn aardige mensen met gezellige hondjes van een voor de kleinkinderen prettig formaat, die elke dag wel even kwamen buurten. Paarden waren er ook, maar die stonden erg groot te wezen achter schrikdraad en daar konden ze naar kijken.

We hebben enorm geboft met het weer: veel zon, lekkere temperatuur dus goed barbecue-, vuurtoren-, kastelen-, kerken-, speel- en voetbalweer. En Tescosupermarktweer, want we moesten ook eten natuurlijk.

Alle leeftijden hebben zich uitstekend vermaakt. En ik ben weer een beetje beter geworden in de sudoku’s ook. Wales is echt prachtig. Die taal is niet niet te volgen, maar de Welshe soaps worden ondertiteld in het Engels, zagen we. Als je door een dorp langs een bejaardenoord rijdt staat er een bordje dat je moet oppassen voor “elderly people” met daaronder in het Welsh “hedoed”, dat hetzelfde betekent. Ik vraag dus nu aan mijn man:”Zeg, hedoed, wil je nog koffie?”.Je moet toch iets meenemen van je vakantie?

We hadden trouwens bijna terug naar huis moeten roeien! Stenaline had troubles met de motoren van de draagvleugelboot. Er was ’n vertraging van uren en dat was voor veel mensen met kleine kinderen wel vervelend. Er waren er nogal wat ontregeld. Waar mensen gehoopt hadden dat de kindjes in slaap zouden sukkelen als ze op een bank werden neergelegd, bleken vooral de kleuters en peuters door het lange oponthoud over een enorme bonk energie te beschikken. Het zal dagen duren voordat de bedtijden weer zijn wat ze waren. We vertrokken pas om half tien uit Harwich op drie van de vier motoren en waren om half drie ’s nachts in Hoek van Holland. Maar kom, dat is avontuur, daar zeuren we niet over……!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)