Huwelijkse staat…..

Vandaag werd helemaal duidelijk waar dat gejoel aan de overkant afgelopen zaterdag vandaan kwam: de bruid en bruidegom hadden hun respectievelijke vrijgezellenfeestjes!

Ze wonen al een paar jaar vrij gezellig met elkaar in één huis met ’n hondje. Dat is tegenwoordig de volgorde: eerst ’n huis, dan de verbouwing van dat huis, een auto is er meestal al, ’n huisdier vanwege de levendigheid in huis en dan sparen voor de bruiloft, die wat kóst, hoor, vandaag de dag. Als je het ’n beetje goed wil doen tenminste. En er moet tijdens het traject niks mis gaan natuurlijk. Kinderen zijn er nog niet. Misschien het volgende project.

Financieel gezien is het wel slim, die volgorde. Hebben wij het destijds niet zo handig gedaan, over ’n paar maanden 45 jaar geleden. Maar wij hadden dan ook een kamer toen we trouwden en geen huis, we gingen met de bus of lopen, onze poes was een matige eter, de bruiloft was in mijn moeders kamer-en-suite-huis en om negen uur ’s avonds afgelopen, zodat iedereen de trein naar huis nog kon halen.

De gasten zaten tijdens de receptie met een kopje thee tot boven aan de trap, maar het was erg gezellig! En we hoefden niks af te betalen…….

2 reacties op “Huwelijkse staat…..

 1. Geen Naam

  augustus 25, 2006 at 4:49pm

  Onze dochters kwamen thuis en zeiden: pap en mam, we gaan overmorgen trouwen, want we zijn allebei zwanger. We trouwen in Loosduinen, daar is het goedkoper dan in Den Haag. Gaan jullie ’s avonds mee uit eten?
  Dat is nu 9 jaar geleden en de huwelijken zijn al ontbonden. De vruchten ervan niet, gelukkig, die vrolijken onze oude dag op.

 2. Hansje

  augustus 25, 2006 at 10:45pm

  En ik durf te wedden dat júllie trouwdag minstens net zo leuk (en waarschijnlijk leuker) was dan zo’n dure toestand met alles erop en eraan…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)