Viering….

‘k Heb in de verschillende kranten diverse foto’s gezien van de naturalisatiedag en hoe dat in allerlei plaatsen werd gevierd. Minister Verdonk had natuurlijk een zaal vol gelukkigen, die ze weer eens ferm toesprak over hóe gelukkig ze eigenlijk wel waren. In Apeldoorn gingen de mensen het Wilhelmus zingen onder directie van burgemeester Fred. Nee, dan Zwolle! Daar kregen de nieuwelingen een bekertje koffie met ’n koekje en moesten ze sjoelbakken! Want dát was zo Hollands! Je verzint ’t toch niet?

Natuurlijk, wij hebben ook een sjoelbak op zolder. Ik zou vreselijk moeten graven om hem tevoorschijn te halen en of alle schijven er nog zijn waag ik ook te betwijfelen. Zo Hollands zijn wij nou. Vróeger ja, vroeger, toen waren we fanatiek! Gingen ’s avonds niet eerder naar bed dan dat we minstens honderdveertig punten bij mekaar geschoven hadden in één beurt. Het werd dus vaak laat.

De kinderen waren helemaal aan ons lawaai gewend en sliepen er doorheen als er flink geknald werd, wanneer de vier er maar niét in wou! Hoe, wanneer en waarom we gestopt zijn met sjoelen weet ik niet meer. We hadden wat beters te doen, denk ik. Voor die nieuwe Nederlanders hoop ik dat eigenlijk ook. Voor hetzelfde geld blijf je hangen in zo’n tijdverdrijf.

Als we ooit in een bejaardenoord terecht komen zal het misschien wel weer moeten, weet je veel, maar dat zien we dan wel weer……..

6 reacties op “Viering….

 1. Brillie

  augustus 26, 2006 at 10:51pm

  Het blijft een toch wel overdreven gebeuren, dat hele naturalisatiedag gedoe. Ik sta niet verbaast te kijken dat de opkomst zo laag is. Immers de meeste moeten gewoon werken.

 2. jan

  augustus 27, 2006 at 3:03pm

  Het kan erger. In Den Bosch waren ze de mensen vergeten te vertellen dat de bijeenkomst van 15.00 naar 19.00 uur was verplaatst. Stonden al die mensen op de trap van het stadhuis.

 3. Aleid

  augustus 27, 2006 at 7:47pm

  Misschien kunnen we een taaltest aan de naturalisatie koppelen. Ik stel voor dat Dhr. Brillie daar dan ook aan meedoet.

 4. els

  augustus 28, 2006 at 1:09am

  Eigenlijk dacht ik, dat het een ongeschreven wetje was, dat onder webloggers niet al te moeilijk wordt gedaan over spelling. Daar is nou eenmaal niet iedereen even goed in. Dat neemt niet weg, dat ik me ook wel eens erger, hoor, je kunt met een beetje moeite ook van elkaar leren. Je waagt je tenslotte wel op het openbare wereldwijde web!

 5. Hansje

  augustus 28, 2006 at 8:57pm

  Wat zullen die nieuwe Nederlanders genoten hebben! En volgend jaar gaan we ganzenborden. Of stoepje schrobben, ook zo lekker Nederlands (en feestelijk). 😉

 6. Menno Nicolai

  augustus 28, 2006 at 11:02pm

  Tijdens winterse familiebijeenkomsten mogen wij graag eens een potje sjoelen. Bij een maximaal haalbaar aantal punten van 148 ben ik eerlijk gezegd al heel blij met 130.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)