Onkruid vergaat niet……

We hebben net een nieuw beroep uitgevonden voor visueel beperkte mensen! Het is namelijk zo, dat de gemeente Apeldoorn het straatonkruid wel komt verwijderen, maar er niet bij zegt, dat ze het trottoir maar voor de helft behandelen en ook niet wanneer ze dat komen doen, zodat we aan de zijkant van het huis een gemeentelijke “berm” onkruid hebben, die langs een gemiddelde snelweg niet zou misstaan.

Het is tot nu toe droog vandaag en mijn man is begonnen handmatig het onkruid weg te halen. Het begon ons dusdanig te ergeren, al dat gewas, dat het maar eens moest. Hij doet dat op de tast uiteraard en het vordert uitstekend. En grondig, dat ook. Bovendien vindt hij het helemaal niet erg om tot nut van het algemeen op zijn knieën op straat te liggen en ik wel.

Dus blinde en slechtziende burgers van Apeldoorn en elders: word onkruidverwijderingsambtenaar! Het zal niet best betalen, reken daar maar vast op, veel status heeft het zo laag bij de grond natuurlijk ook niet, maar milieuvriendelijker kan niet en gezonder ook niet. Beweging in de buitenlucht….oké…Nordic wandelen of joggen ziet er wat actiever uit en dat zet ook meer zoden aan de dijk, maar ja, die moesten bij ons nou net weg……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)