Ons kent ons…..

‘k Vind de Belgische “Man bijt hond” leuker dan de Nederlandse. Dat ligt voornamelijk aan de man, die zo ontzettend overdreven de onderwerpen aan elkaar praat. Ik vind het ook zo hap-snapperig, dat programma. De Belgen hebben minder onderwerpen per keer, zodat die ook beter uit de verf komen. En ik hou van dat Vlaams, dat ook.

Ik hoorde een speeltuinbeheerder praten over de “schuif af”. Dat was de glijbaan. Vond ik leuk. “Glijbaan” klinkt gladjes en bij “schuif af” heb je het idee, dat er onderweg naar beneden nog allerlei gezelligs kan gebeuren.

En een bejaarde sportfietser, die tot de ontdekking kwam, dat zijn voorband zacht was toen hij wou vertrekken voor een tochtje met z’n vriend, zei dat ie “nog even wat wind bij ging steken”. Dat is toch veel aardiger dan ” oppompen” ? Het is een gevoel.

Wind bijsteken: dan doe je er wat lucht bij tot het voldoende is. Oppompen is doorgaan tot er niks meer bij kan. Misschien is dat wel het verschil tussen Belgen en Nederlanders. Maar, zoals gezegd, ’t is een gevoel…….

2 reacties op “Ons kent ons…..

  1. Loes D

    september 11, 2006 at 7:58pm

    En als een programma afgelopen is zeggen ze: “bedankt om te kijken,” en soms zegt er iemand:”je moet me niet van m’n melk afbrengen.”
    En wij vinden het ook erg leuk.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)