Gat in de markt……

Gezellig, hoor, zo’n uitvaartbeurs in Arnhem, bezocht door duizenden levende mensen met belangstelling voor wat er allemaal kan als het einde daar is. Best wel goed, dat er niet zo’n taboe meer is rond dit soort zaken, maar ik hoef er niet naar toe.

Wel las ik er over in de krant. Er stond bijvoorbeeld een aardige foto in van een man die, met een ‘doe-het-zelf-kist’ op een karretje achter zijn fiets, door de stad reed. Doe-het-zelf: zuinigheid met vlijt, daar hou ik wel van. Die spullen zijn allemaal al duur genoeg.

In het artikel stond ook, dat er een mevrouw op de beurs stond met ‘uitvaarttextiel’. Hoef je niet meer in je zondagse pak of jurk, maar kun je je in doeken laten wikkelen. Daarna kun je op een bedje van wilgentakken worden gelegd.

Het klinkt heel ludiek allemaal, maar waarom moet ik nou gelijk aan een restaurant denken? Daar hebben ze het op de kaart altijd over gerechten, geserveerd ‘op een bedje van veldsla’ en zo. Ik vind die wilgentakken wat moeilijk te verteren. Nou ja, doe mij voorlopig dan maar dat bedje veldsla…….!

6 reacties op “Gat in de markt……

 1. Cockie

  oktober 30, 2006 at 12:50pm

  Hihi. Dat doet me denken aan het volgende: in uiterst geval van nood zou mijn schoondochter volgens de verloskudige mogen bevallen op de keukentafel (klein behuisd en moeilijk trap). Wannneer het verlossende moment nadert informeert mijn dochter bij mij “of de baby al geserveerd is…”

 2. els

  oktober 30, 2006 at 1:40pm

  Geserveerd op’n bedje keukentafel. Weer es wat anders dan een KLM-vliegtuig of een snelweg. Knusser ook.Maar ’t gaat altijd goed!

 3. Cockie

  oktober 30, 2006 at 2:29pm

  Ik wil trouwen wels in een stevige kartonnen doodskist en dat iedereen die mij dierbaar is er dan wat opkrabbelt met een viltstift, net zoals bij een gipsen been, alleen dan geen ‘van harte beterschap’.
  En liever niet op een fietskarretje.

 4. els

  oktober 30, 2006 at 4:47pm

  Jij wil eerst nog trouwen? Na het oervleggen zeker! En een kartonnen kist op een fietskarretje lijkt me inderdaad gevaarlijk. Het zal maar eens stortregenen, zeg!;-)Nu houden we op, hรจ? We zijn nog lang niet zover….

 5. Smile

  oktober 30, 2006 at 9:30pm

  Ik had het er ook al eens eerder over, over de dood (http://www.inkt.org/entries/entry_133.php) maar mensen hebben daar moeite mee. Je hebt ook kisten van wilgenteen, lijkt me ook erg mooi. En ik had best naar die beurs toe gewild. Voor Cockie is er een speciale PT Cruiser in uitvaartmodel ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)