Lego…..

‘k Heb een middagje nostalgie achter de rug. Bij het opruimen op zolder kwamen we een, met een hip jaren-zeventig behangetje beplakte, wasmiddelton tegen vol met Lego en ook nog blokken van een ander bouwsysteem. Die laatste blokken zijn niet zo klein, maar dat Lego-spul, daar zit heel wat tussen waarvan het een wonder is dat het niet is weggeraakt. Zo klein is het.

Ik ben trouwens ook nog 6 playmobil-mannetjes tegengekomen, drie smurfen en een smurfin. De wasmiddeltonnen uit de jaren zeventig zijn dus van een uitstekende kwaliteit en zeer geschikt om dertig jaar lang Lego in te bewaren. Ik heb het voor de dag gehaald omdat onze kleinzoons er wel zo’n beetje aan toe zijn. Ik heb de gootsteen vol gedaan met warm sop en alles is ook weer schoon. Jaren stof er van af gespoeld.

Terug in die ton gaat het niet, want die moet nu maar weg. Hij heeft z’n werk gedaan. Er heeft Omo in gezeten. Zuinig als ik was toen, bewaarde ik die lege grootverpakkingen om er van alles in te doen. In gedachten hoor ik nog het wild geraas waarmee onze jongens die ton omkieperden.

Ik ga het nu maar in een plastic doos doen, denk ik. Dan kunnen ze zien wat er in zit. Want daarom moest die ton ook om vroeger. Als een blokje dat je nodig had helemaal onderin zat was dat lastig. Nou, een nieuwe generatie gebruikers dus! Weer prutsers en knutselaars in opleiding. Leuk spul, Lego, tijdloos ook……

*****Ik las, dat een van de presentatoren van Top Gear, Richard Hammond, die ’n zwaar auto-ongeluk kreeg toen ie zo’n raketauto aan het testen was, het ziekenhuis weer heeft verlaten. Hij had een hersenbeschadiging, maar heeft die helpen herstellen door heel veel met Lego te spelen! Waar dat dus al niet goed voor is! Amazing!

3 reacties op “Lego…..

 1. karin

  november 3, 2006 at 9:11pm

  wij hebben de ton met oud lego weer op zolder gezet, ik werd gek van al die stukjes die onder de kast verdwenen en vervolgens in de stofzuiger zaten. even een paar jaar wachten tot ze echt iets kunnen bouwen, dan mag het weer naar beneden.

 2. Sandra

  november 4, 2006 at 12:43pm

  Lego kan trouwens (in een dichtgebonden kussensloop!)ook prima in de wasmachine gewassen worden. (Zelfs de steentjes met opdruk). Maakt een beetje herrie, maar werkt geweldig.

 3. els

  november 6, 2006 at 1:28pm

  @Sandra: Dat had ik eigenlijk iĆ©ts eerder moeten weten! ’n Leer voor de volgende keer!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)