Casting…..

We krijgen een toneelspeler in de familie. Onze kleinzoon van vijf. Dat ie talent heeft weten we al jaren, want als hij bijvoorbeeld valt of hij stoot zich ergens aan of als zijn broer, die, hoewel jonger, wat steviger is uitgevallen dan hij, besluit zich op hem te storten voor een broederlijk treffen, dan kan hij zeer dramatisch het onrecht van dat ogenblik uitspelen. Aaitjes, kusjes en lieve woordjes van de omstanders moeten een en ander weer in perspectief brengen. Hij is er gewoon goed in om er dan met grote uithalen uit te halen wat er in zit.( Hij hoort overigens ook nogal eens: “Stel je niet aan, zeg!”).

Maar nu is het uit met het kruimel-acteerwerk. Dit wordt een ‘optreden’. Hij krijgt een rol in het kerstspel op school en, potjandorie, niet zómaar een! De tijd van ‘nietszeggend’ schaap, engeltje of de ezel is voorbij. Hij moet maar liefst drie maal vier dichtregels uit z’n hoofd leren, die hij in samenspel met zijn maagd Maria, onbevlekt ontvangen, maar daar weet hij natuurlijk het fijne nog niet van, moet opzeggen. Hij is de, eveneens onbevlekte, Jozef.

Zijn ouders zijn vanzelfsprekend trots op hem en opa en oma willen graag komen kijken, als het mag. Op de voorste rij hoeft niet……

4 reacties op “Casting…..

 1. Hansje

  december 14, 2006 at 11:48pm

  Dat wordt een onvergetelijke dag, dat durf ik je nu al te voorspellen!

 2. Anoniem

  december 15, 2006 at 9:36am

  nou, dat onvergetelijke zal wel meevallen, want zelfs pa en ma mogen niet komen kijken!de kerstviering vind plaats in de klas, zonder ouders.

 3. els

  december 15, 2006 at 12:44pm

  Wat een domper, zeg! Zo wordt het natuurlijk nooit wat met zijn carrière!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)