Logica……

Behalve een acteur, zie hieronder, hebben we ook een clown in de familie. Die grappenmaker is onlangs vier geworden en sinds een week of zes zit hij dus verplicht op school. Dat vindt hij erg leuk en hij heeft ’t er reuze naar zijn zin.

Toen z’n moeder hem ophaalde van school kreeg ze van een klasgenootje (natuurlijk een meisje, want die vertellen dat graag) te horen, dat Joost nogal veel op de ‘nadenkkruk’ zit. Dat is een knalrood krukje in de klas, waarop kinderen die iets hebben uitgehaald of ongewenst gedrag vertonen worden neergezet om over hun ‘zonden’ na te denken.En dan gelouterd van die kruk afkomen natuurlijk, dat is de bedoeling. Het is anders dan vroeger, toen je ‘in de hoek moest staan’, je mag er nu tenminste bij zitten.

De moeder van Joost wilde wel eens van de juffrouw weten op welke wijze haar zoon deze ‘straf’ zo frequent verdient en ging even informeren. “Hij lĂșistert niet!”, zei z’n juf. “Doet ie thuis ook niet”, zei z’n moeder. En inderdaad, ook bij ons kan hij je volkomen negeren als iets hem niet uitkomt. En dat is een rare gewaarwording, hoor! Je kunt tegen hem praten, proberen zijn aandacht te vangen, maar hij gaat door waar hij mee bezig is en neuriet er soms ook nog bij! Voor de goede orde: hij heeft geen autistische trekjes of zo, hoor, hij neemt je gewoon in de maling waar je bij zit.Om nou, zoals die moeder in de tv-reclame, over de grond te gaan ligggen gillen om hem te laten luisteren, gaat iedereen wat te ver. Hoewel hij dat schitterend zou vinden, want zo is ie wel.

Nou ja, in ieder geval heeft zijn moeder thuis, in samenwerking met zijn juf, ook een grenen speelgoedkist/bankje ingesteld als ‘nadenkbankje’. Als ie dan weer eens net doet alsof ze niet bestaat, zet ze ‘m daarop. Hij deelde haar mede, dat ze niet moet verwachten dat hij gaat nadenken als ie daar zit. En waarom niet? Het bankje is niet rood….Tja…….

2 reacties op “Logica……

 1. Sandra

  december 17, 2006 at 4:40pm

  Ik dacht dat dat gewoon bij een 4-jarige hoort hoor 🙂
  Toby linkeroor is “mislukt” en behalve een restje oorschelp zit daar dus niets.
  Speelt ie bij een buurjongen, en ze luisteren allebei voor geen meter. Dus de buurvrouw zegt daar wat van, waarop Toby antwoordt:
  “Kijk nou eens even goed naar mij! Ik heb toch maar 1 oor!”

 2. karin

  december 17, 2006 at 8:31pm

  het hoort ook bij bijna 4-jarigen, vooral als de tv ook nog aanstaat. ik kan best hard schreeuwen tegenwoordig…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)