Licht…..

Onze kerstboom staat. Vroeg ja, ik weet het. Maar het was vandaag echt weer om een kerstboom op te zetten. Zó donker, zulk pestweer, het moést gewoon. En met een kunstboom kan dat. Als ik eerst met een schop naar het bos had gemoeten om er een uit te graven was het een ander verhaal geweest, maar nu kon ik gewoon toegeven aan het verlangen naar licht in de duisternis.

In onze boom zitten meer dan 300 lampjes, verdeeld over drie strengen met ieder een stekker er aan. Ieder jaar was het weer hetzelfde geworstel met die strengen. Je moet ze namelijk netjes uit de boom halen en net zo netjes oprollen en ze dan netjes opbergen en dat was allemaal niet mijn sterke punt. We hebben dan ook wel eens helemaal nieuwe lampjes moeten kopen omdat de oude met geen mogelijkheid uit de war te halen waren.

Maar dit jaar ging het vlekkeloos! Geen stress, ze gingen er alle driehonderdzoveel moeiteloos in. En zal ik eens vertellen hoe dat komt? Omdat de snoeren met lampjes na de kerst van vorig jaar uit de war zijn gehaald door onze hulp die, de puinhoop ziende, die wij er van gemaakt hadden, zei: “Ik mee naar huis nemen, ik weer goed maken!”. Ons schoonmaakengeltje is Marokkaanse, alweer twee jaar bij ons en die doet mensen graag een plezier.

Samen met haar zus heeft ze heel onze (on)christelijke lampenzooi uit elkaar zitten plukken en netjes om karton gewikkeld. Haar Nederlandse man vertelde later, dat ze daar een hele avond mee bezig zijn geweest. Nou, en daarom kon ik onze kerstboom vandaag probleemloos van zijn lichtjes voorzien! Dank zij twee moslimvrouwtjes, die toch eigenlijk niks met een kerstboom hebben……schattig, hè?

4 reacties op “Licht…..

 1. Sandra

  december 12, 2006 at 9:43am

  Ach, wij laten de lampjes gewoon elk jaar in onze kunstboom zitten. (Is met de ballen en zo niet aan te raden).

 2. Irene

  december 12, 2006 at 12:23pm

  Dat is wel een stevige kerststol als blijk van waardering waard.

 3. els

  december 12, 2006 at 4:52pm

  …wel twee ook dus. Om te zorgen dat ze het nooit meer hoeft te doen heb ik de lampjes nu per ‘afdeling’ in de boom bevestigd zodat we, net als Sandra, de lampjes kunnen laten zitten. Hij past dan niet meer in de doos, maar je hebt van die opbergtassen ook, heb ik me laten vertellen.Maar ik ben nog steeds blij, omdat het zo probleemloos ging!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)