Sportwielen……

Er worden hier veel autoprogramma’s gekeken. Dat heb je met technische mannen in huis. Mij interesseert een auto alleen zolang hij vier wielen en een stuur heeft en me van A naar B brengt. Ik herken weinig merken en opgewonden raken van mooie sportwielen of een grill gebeurt me niet zo gauw. Onder onze auto zitten trouwens wel sportwielen, omdat onze zoon die bij verandering van voertuig over had en het wel geinig vond om z’n ouders een beetje hip te laten rondrijden.

Dus ik weet, doordat ik met een half oog meekijk, er wel iéts van, maar ik kijk meer naar de presentatoren dan naar de auto’s. Om die reden vind ik het Engelse “Top Gear” leuk (hoewel één van de presentatoren laatst een niet zo leuk ongeluk kreeg, toen hij met een gangetje van 500 km per uur crashte. In zo’n geval ben je sowieso al niet helemaal in orde, dacht ik).

Bavo Galema, zo ongeveer de lelijkste man van Nederland, hoewel je iemand niet op z’n uiterlijk mag beoordelen natuurlijk, vind ik wat overdreven doen. En de gebroeders Coronel vind ik wandelende reclameblokken voor hun eigen business, maar daar doen ze het natuurlijk ook voor. Al was je het zelf. De helft van die TimTom-tweeling, Tim, reed van de week in een klein autootje door Utrecht. (Effe vragen wat voor merk het ook alweer was…..)

O, een Peugeot 107. Hij deed er badinerend over, want ha, ha, het was natuurlijk wel een kléin autootje. “Stadsautootje”, zei hij dan ook. Leuk voor ’t vrouwtje ( dat zeg ik, hoor!!). De Utrechtse politie had ‘m bij die rit wel een paar keer kunnen bekeuren. Tijdens het rijden door het drukke stadsverkeer zat ie natuurlijk dat programma te presenteren, had beslist geen aandacht voor zijn medeweggebruikers, had meestentijds zijn handen niét aan het stuur, want Tim is een druk baasje en had heel wat aan te wijzen in de auto en te gesticuleren.

Ik heb nu niet zo gauw kunnen zien of hij zijn gordel om had, maar dat soort heren vergeet dat ook nog al eens. Hij parkeerde de auto op de hoek van een gracht, waar dat niet is toegestaan ( maar ja, televisie, hè, dan mag alles), maar the limit vond ik, dat hij op de Croeselaan zei: “De auto is zo klein: in noodgevallen plak je er een 45km-sticker op en pak je het fietspad!”en dat dééd ie ook! Toeterde naar een daar rijdende fietser en reed dus gewoon over het fietspad. En dat was láchen, joh!!

Dit zijn mannen met een voorbeeldfunctie in het verkeer! Dat je het maar weet. Wat ze op een racecircuit doen moeten ze zelf weten, maar ik had nu graag een vette prent willen zien! Net als een gewoon mens: dókken! Nou ja, programma’s als “Wegmisbruikers” en “Blik op de weg” moeten ook bestaan, hoewel Leo de Haas ook ’n beetje een gladjanusje is, hoor, met een groot commercieel belang in van alles. Maar dat vind ik dan, een vrouw met sportwielen……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)