Naäpen…..

Vanmorgen stond in de krant dat Billy, een makaak uit de Apenheul, zaterdag j.l. verlost is van zijn staar door een oogarts, die door de week zijn soortgenoot, de mens, behandelt. Een kwartiertje werk en Billy was weer het aapje.

Dat is mooi. Billy is 17 jaar en leider van een groep, die voor het merendeel bestaat uit vrouwen. Hij kon ze door zijn slechte zicht letterlijk niet meer in de gaten houden en daar maakten die rotmeiden gebruik van. Ze maakten er een potje van met z’n allen. De dames pikten zelfs regelmatig Billy’s voer, omdat hij dat toch niet zag. A-sociaal!

Als in de revalidatie-instelling voor blinden en slechtzienden,waar ik werkte, iets van gelijke strekking gebeurde, en dan vaak als onderling ‘grapje’ bedoeld, ( uiteraard niet door de medewerkers, laat dat duidelijk zijn!) dan heette dat gewoon ‘blinden bedonderen’ en dat was lachen. Werden ze hard van.

Maar eigenlijk is dat dus apengedrag………hi, hi…..

1 reactie op “Naäpen…..

  1. Smile

    december 19, 2006 at 11:05pm

    Wij kregen vandaag een brief mee van school of we lakens en dekens die we niet meer gebruikten mee wilden geven met de kinderen, voor de Apenheul, want ook de apen zijn gek op verkleden en spookje spelen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)