Broodbeleg….

Na driekwart eeuw verdwijnt Flipje, het fruitbaasje van Tiel van de etiketten. De Betuwse jamfabriek in Tiel was al dicht. Men maakte de Betuwe-jam geheel ‘misplaatst’ bij Hero in Breda. Dat kon dus niet goed gaan. Flipje als standbeeld midden in Tiel en dan zijn jam in Breda.

Men heeft nu dan ook besloten om Flipje met pensioen te sturen. De burgemeester van Tiel deed heel dramatisch, een foto van Flipje op zijn bureau, “Maar”, zei hij:” aan alles komt een eind, dus ook aan Flipje. We zullen hem missen, maar nooit vergeten”. Ik ook niet, want ik heb goede herinneringen aan hem. We spaarden vroeger de boekjes met zijn avonturen, zoals we ook plaatjes spaarden voor in de Piggelmee-boeken.

De Betuwepot met Flipje op het etiket wordt een collectors item! Ik was ‘m toch al ontrouw geworden,hoor, want áls we al eens jam kopen, nemen we het huismerk van de kruidenier. Rinse appelstroop en gestampte muisjes zijn ook zo passé. En wat zeg ik nou toch, zeg: kruidenier… een woord uit het Flipjestijdperk! En ‘rinse’ vond ik als kind al ‘ n gek woord ……

4 reacties op “Broodbeleg….

 1. CasaSpider

  december 20, 2006 at 3:33am

  Eerst Jomanda en nu Flipje weg uit Tiel. Is dit het einde, kunnen de dijken nu lekgestoken worden?

 2. Cockie

  december 20, 2006 at 8:15am

  Hahaha… (enig ander commentaar is teveel. Je wordt weer bedankt Casa):-)

 3. jan

  december 22, 2006 at 4:08pm

  Ik ben naast de jamfabriek van Flipje geboren en 17 jaar getogen. Wij hadden de boekjes altijd als eerste omdat we ze “op kantoor” mochten halen. Tja dan veroorzaakt zo’n bericht een lichte weemoed.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)