Cucumber time……..

Drank laat je hele gekke dingen doen. In de krant stond een bericht over een jongen, die zó dronken was, dat hij niet door had, dat hij bij het verkeerde huis naar binnen wou. Hij vond de poort op slot en klom toen over een muur en een schuur naar de achterdeur. Sportief gezien een hele prestatie, helemaal als je dronken bent.

Nou, z’n sleutel bleek natuurlijk niet te passen en zo kwam het, dat hij oog in lodderig oog stond met een wildvreemde man, die eens kwam kijken wat dat gemorrel aan zijn deur betekende. De politie werd gebeld en die heeft ‘m meegenomen voor een uitslaapkuurtje en een proces verbaal. Dat haalt de krant, want daar is het komkommertijd.

Een ander (kom)kommervol bericht verhaalde over een vrouw van wie de hond in de nieuwjaarsavond de deur had dichtgegooid. Ze was dus buitengesloten. Ze belde 112, waar men boos was over het feit, dat ze gebeld werden voor zoiets simpels. Ze was geen 85, maar 35, dus ze moest het zelf maar oplossen. Ze belde de politie, die zei, dat ze wel iets anders te doen hadden. De brandweer was ook druk, ze moest maar een ruitje inslaan, zeiden ze daar. Dat durfde ze niet. De buurman heeft toen met een steen een raampje ingetikt en het leed was geleden.

Ze kon weer naar binnen, nam de telefoon ter hand en belde de krant omdat ze hevig teleurgesteld was in de Apeldoornse hulpverlening. In plaats van dat ze haar daar adviseerden eens wat meer te investeren in de relatie met haar buren en daar een mooi sociaal item aan te wijden,( je gaat in zo’n geval toch éérst een deurtje verder?) publiceerden ze een artikel waar boven staat:”Niemand hielp mij, anderhalf uur in de kou gestaan”.

En die buurman dan, ook niet leuk voor zo’n man! Ik zou een tweede keer wel uitkijken, zeg, Zoek het lekker zélf uit!. Bovendien valt het met die kou ook wel mee, het is tóch te warm voor de tijd van het jaar!. Komkommertijd van het jaar………

1 reactie op “Cucumber time……..

  1. Hansje

    januari 5, 2007 at 2:07am

    Wat is dat toch met de mensen, tegenwoordig? Volgens mij denken ze dat ‘mondigheid’ niet betekent dat je je eigen problemen oplost, maar dat je de krant belt… (En die werken er nog aan mee ook!)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)