Vuurwerk voor Lucille…….

Om te beginnen wens ik iedereen een zeer geslaagd 2007! Dat zal wellicht niet op elk gebied lukken, maar dat iemand je zoiets wenst is al mooi meegenomen. “Tóch?”, zou Balkenende zeggen. Als ik wat stukjes nalees, doe ik het ook nogal eens : “toch” zeggen, met een vraagteken d’r achter. Vanaf nu doe ik dat dus niet meer.

Wij vierden oudejaarsavond met familie van diverse jaartallen, zodat er één kind te slapen werd gelegd en een ander kind, dat daar éigenlijk ook voor in aanmerking kwam eens wilde proberen hoe het hem beviel als “groot mens”. Hij heeft ’t goed volgehouden, maar de televisie vond ie niks aan. Wij keken Lebbbis en Jansen en vonden hetzelfde.

Maar de jaarwisseling heeft hij zeer bewust meebeleefd. Wij staarden samen naar de wijzers van de klok, hoe ze kropen naar 12 uur en toen waren daar de klinkende glazen en de klappende zoenen. En het lawaai buiten! Onze buurt heeft z’n best gedaan, zeg! Een aardig aandeel gehad in de 60 miljoen, die de lucht in is gevlogen over welk bedrag al veel mensen hun zegje gezegd hebben. Ik heb daar niet aan bijgedragen, want ik vind vuurwerk aardig vanachter een raam. Ik ben een letterlijke “klap”-loper. Als het nog nodig is zal ik morgen de rotzooi opvegen, goed? Heb ik toch ook wat gedaan.

Na twaalven was de tv leuker. Dat muziekprogramma van Matthijs van Nieuwkerk was echt gezellig en we zagen Guido Weijers, de cabaretier. Hij is echt geestig, leuke grappen en zo scheel als wat. Zit ie niet mee, zo te horen. Een handelsmerk is nooit weg. Zo word je makkelijk onthouden.” Wie? O, die schele!”.
Hoewel hij helemaal niet grof is of zo, maakte hij een bedenkelijke grap over de handicap van Lucille Werner, de Lingo-dame. “Goh, jammer!”, dacht ik even, maar even later maakte hij het op onnavolgbare wijze weer meer dan goed door haar zo ongeveer te nomineren voor de titel “televisie-vrouw van het jaar”.

Ik vond het een vóndst dat, terwijl hij zich na de voorstelling zwetend zit af te drogen in z’n kleedkamer, plotseling Lucille Werner in de deuropening staat. Een cliffhanger, want je weet niet of ze hem komt bedanken of dat ze ‘m in elkaar komt slaan! Leuk cabaret, die Guido. De “gevestigde orde” heeft mij teveel sex en rock and roll nodig tegenwoordig…………..

3 reacties op “Vuurwerk voor Lucille…….

 1. CasaSpider

  januari 1, 2007 at 5:49pm

  Wij hadden geen keuze en moesten het doen met Brigitte Kaandorp. Niet onaardig, maar ook geen echte top. Maar misschien dus nog leuker dan L&J… 🙂
  Els, ik wens jou en de jouwen een heel gelukkig 2007 toe en dat we nog maar van vele posts mogen genieten!

 2. els

  januari 2, 2007 at 1:23am

  Aan mij zal het niet liggen, Casa! Bedankt voor de goede wensen en die gaan natuurlijk ook naar jou en je gezin!

 3. Brillie

  januari 2, 2007 at 1:31am

  •. ¸*•.¸*•.¸ ¸.•*¸.•*¸.•*¸.•*¸.•*
  «•.* Gelukkig 2007 .•»
  ¸.• ¸.•*¸.•* *•.¸*•.¸*•.¸ *•.¸

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)