Panne…..

’t Was toch nog een heel rijtje dakpannen, dat van het huis gewaaid was. In opdracht van de pannenlegger, die zelf geen tijd had om ze te halen, maakten wij vandaag kennis met de wereld, die ‘bouwmaterialenhandel’ heet. Het was bij de firma die dergelijke spullen verkoopt, en dan meestal met hele daken tegelijk, behoorlijk druk. En volgens de man achter de balie was het gisteren helemaal een gekkenhuis. Hij vond het wel gezellig, al die mensen met hun kneuterige bestellinkjes. We hoorden over eindpannen, nokpannen, nokvorsten zelfs. Allemaal weggewaaid.

We hebben onze boodschap kennelijk goed gedaan, want op dit ogenblik zijn er twee mannen boven mijn hoofd bezig om onze panne aan het dak te repareren. Gelukkig is het droog, maar het waait wel, al kun je het geen storm meer noemen. Maar één van de twee schat ik op zo’n 100 kilo, dus die waait niet zomaar weg. De andere is de aangever.

Ik heb trouwens ook ontdekt dat er twee dakpannenmusea zijn! Het één is het Panovenmuseum in Zevenaar en het andere is het Dakpannenmuseum, waar 700 jaar dakpangeschiedenis te zien is, in het voormalig Ned.Herv.kerkje van Alem gem. Kerkdriel in de Betuwe. Elke 1e en 3e zaterdag van de maand van 11-17 u. te bezoeken. Voor als je wilt weten waar je weggewaaide dakpan vandaan komt…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)