Sale…..

I

edereen heeft vast wel eens iets gekocht, dat niet echt een miskoop was op het moment zelf, maar wel iets dat je niet blijkt te gebruiken. Terwijl je dat wel van plan was. Dat schijnt vooral het geval te zijn met spullen die bedoeld waren om je lichamelijke conditie op peil te houden of te brengen.

Zo ligt er bij ons op zolder een ontspanningsmat met afstandsbediening, waarmee je diverse trilzones in beweging kunt brengen. Je kunt dat ding op je bed leggen of op de grond, waarna je ontspanning kan beginnen. Het was best een prijzig ding, in ieder geval te duur om op zolder op een kast neer te leggen. Het wordt namelijk niet gebruikt.

Terwijl het best lekker voelt, hoor. Maar het is zo’n heisa om dat ding naar beneden te halen om vervolgens ongezellig en koud, want we hebben daar de verwarming nooit aan, op de slaapkamer te gaan liggen ontspannen. Het geval is ook te groot om het ergens anders neer te leggen dan op zolder. Eigenlijk hebben we ‘m ook niet nodig. Wij zijn zeer ontspannen van onszelf. Waarom dan toch gekocht? Tja, hij was in de aanbieding……

In onze krant stond een artikel over de uitverkoop, thans in volle gang. Dat er dan ook zoveel mensen zijn die bij het woord “SALE” op de etalageruit dingen aanschaffen, die gekocht worden omdat ze dan de helft goedkoper zijn. Onder het motto “dat is geen geld en dat kun je toch niet laten lopen!”. Jawel, het is wel geld en lopen doet het inderdaad niet. Het zijn meestal spullen die je een jaar later onuitgepakt weer eens tegen komt.

Ze zeggen dat januari de uitverkoopmaand is. Nou, hier niet, hoor! In Apeldoorn heb je de “opheffingsuitverkoop”, de “verbouwingsuitverkoop”, de “wij-gaan-verhuizen-uitverkoop” en dat het héle jaar door.

Wie heeft niet op oudejaarsavond besloten om het na de dure decembermaand in januari maar eens heel rustig aan te doen? Ik ook, hoor, maar het is natuurlijk wél leuk om iets voordelig op de kop te tikken. “Maar”, zegt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting, kortweg Nibud, : “Als je de stad in gaat, neem dan een lijstje mee”.

Laat me niet lachen, dat kán toch helemaal niet? Een lijstje in de uitverkoop! Uitverkoop is een aaneenschakeling van impulsen! Nou ja, die schoenen met die puntige neuzen, waarvan thuis leek of ik maat 43 heb in plaats van 39, gekocht in de uitverkoop vorig jaar voor de helft van de prijs….ik zal ze maar eens weg doen, nooit gedragen nee… wel zonde van het geld ja…….

4 reacties op “Sale…..

 1. Peter van Hemmen

  januari 10, 2007 at 2:24pm

  Met dank aan nrc.next dat ik uw blog gevonden heb. Een genot om te lezen. Het is dat ik ook nog moet werken anders had ik mijn hele dag ermee gevuld.

 2. Barbara

  januari 10, 2007 at 3:11pm

  Hee dat is grappig, was uw log even kwijt, maar door het stukje in Nrc.Next weer hervonden! Fijn!

 3. Hansje

  januari 11, 2007 at 12:29pm

  Een ruilbeurs voor al die impuls-uitverkoop-aankopen. Ergens in oktober, zodat meteen de vakantiesouvenirs waar mensen spijt van hebben kunnen worden meegenomen. Zou dat een idee zijn?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)