Wapenstilstand……

Er was nogal eens geduvel in de bus Eerbeek-Apeldoorn v.v. Ik heb daar wel eens eerder wat over geschreven, toen een chauffeur het getreiter van scholieren in zijn bus zó zat was, dat hij linea recta naar de remise reed en ze er uit gooide. Hij werd toen beschuldigd van gijzeling van passagiers en zijn baas bood verontschuldigingen aan in de krant.

Sindsdien is er wel meer voorgevallen, zijn de bussen door de jongelui bekogeld met eieren, appels en stenen. De chauffeurs meldden zich ziek als ze die route moesten rijden. Hoewel ze zelf ook wel een aandeel hadden in de kwestie, hoor, want er werden aardig wat discriminerende opmerkingen gemaakt vanwege de allochtone achtergrond van een deel van de raddraaiers. En een chauffeur is ook wel eens hard hun halte voorbij gereden met de opmerking naar zijn andere passagiers:”Zo, dat zal ze leren, die k**Turken!”. Kortom: het was behoorlijk hommeles. De BBA, de busmaatschappij, dreigde zelfs de routes van bus 43 en 109, waar de problemen zich voordeden, helemaal op te heffen!

Nu is er gisteren een overeenkomst getekend door de diverse partijen. Twee scholieren, de busmaatschappij en de politie. De buschauffeurs hebben beloofd ( en ook een training gekregen in die richting) zich te onthouden van discriminerend gedrag en op tijd te rijden, zodat er geen scholieren meer te laat komen en straf oplopen, ook één van de grieven, de scholieren zullen zich voortaan netter en rustiger gedragen en de politie komt direct zodra de chauffeur 112 belt. Iedereen weet waar ie aan toe is.

Bovendien, en dat lijkt mij een hele goeie, heeft de busmaatschappij een aantal geschikte váste chauffeurs uitgezocht, die dus herkenbaar zijn en een band kunnen opbouwen met de jongelui.

Het is natuurlijk zot, dat zulke maatregelen nodig zijn, maar in de krant stond, mét een foto van braaf in de bus zittende scholieren, dat het nu al helpt. Eén mp3-spelertje maar, dat te hard stond. Nou, dat is toch mooi? En gekke bekken trekken voor die krantenfoto, nou ja, wie zou dat niét doen……..?

1 reactie op “Wapenstilstand……

  1. Brillie

    januari 11, 2007 at 5:54pm

    Gewoon de handel laten lopen. Of op de fiets. Zal ze leren met dit weertje.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)