De zorgzame samenleving…..

Op haar weblog plaatste Elisa van Misdruk een Volkskrantfoto, waarop je kunt zien hoe de kersverse ministers bezorgd toekijken, en zelfs een hand op haar rug leggen, als Beatrix zich na de fotosessie op het bordes van Huis ten Bosch omdraait om weer de trap op te gaan. Het is ook goed, hoor, dat er op haar gelet wordt na die knieoperatie en zo. Je hebt maar zó weer iets verdraaid en dan is ze opnieuw maanden uit de running. Ze is net een profvoetballer eigenlijk, ook duur betaald.

Maar het is ook, omdat ze op leeftijd is. ’n Ouwetje waar ’n beetje op gelet moet worden. Ik merk dat ook, terwijl ik voor mijn gevoel toch aardig vlot rondstap elke dag. Goed, ik laat de kleinzonen, als we aan tafel met bouwstenen aan de gang zijn, zélf de gevallen blokjes oprapen, omdat ik ’t wat handiger vind niet op mijn knieën onder de tafel te hoeven, maar daar zit ook iets opvoedkundigs in. Gelukkig.

Maar dat de dokter laatst, toen ik bij hem was en er sneeuw lag, (die éne dag, weet je nog?) tegen me zei “Bent u wel voorzichtig buiten?”, terwijl een val hem toch extra klandizie zou hebben opgeleverd, toen vroeg ik me wel af of hij dat ook tegen die jonge knul zou zeggen, die na mij in de wachtkamer zat. Hij weet natuurlijk mijn leeftijd, die had ie op dat ogenblik zelfs op z’n computerscherm, maar toch. Het is even wennen, zo’n handje op je rug. Maar wel lief, hoor, mede namens de koningin: dank je wel………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)