Gewist……

Wij hebben zo’n vloerwisser van het merk Glassex. Daar zit een fles schoonmaakmiddel in en aan de onderkant moet er een soort vliesdoekje omheen geschoven worden. Met de handle bovenaan dosseer je het schoonmaakmiddel en wij vinden het een handig ding en gebruiken ‘m al een hele tijd.

Ik had echter op tijd bij Blokker de hele voorraad passende vliesdoekjes moeten opkopen, want het ding blijkt uit de handel te zijn genomen. In de winkel zeiden ze iets van ‘jammer, maar helaas’. En inderdaad nergens meer te krijgen. Ze zouden toch eigenlijk moeten waarschuwen als ze zoiets van plan zijn, want mijn hele schoonmaakstrategie ligt ondersteboven.

Natuurlijk, je kunt ter plekke een veel duurdere Leifheitwisser kopen, maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in! Moet ik het nog goeie apparaat dat ik thuis heb gewoon maar weggooien dan? Ik was best ’n beetje boos.

De mevrouw van Blokker adviseerde me hun eigen merk losse doekjes van 20 voor één euro.”Probeer het nou eerst daar eens mee”, zei ze sussend, “en dat flesje, dat er in zit kun je toch navullen met wat je maar wilt? Daar hoeft echt geen Glassex in, hoor!”. Echt een mens van de praktijk. Ze had helemaal gelijk. Je moet die doekjes er goed tussenklemmen en dan lukt het eigenlijk best. Dat had ik ook zelf kunnen bedenken. Ik blijf het een rotstreek vinden van Glassex en ik boycot ze ook vanaf nu……..

9 reacties op “Gewist……

 1. Smile

  februari 27, 2007 at 11:38am

  In het dorpje U van A’doorn is er nog een winkel waar ze het volgens mij wel verkopen. Ik gebruik ze ook en er is er al twee keer een doormidden gebroken. Doekjes gaan in de was en flesjes worden gevuld met ander schoonmaakmiddel. Verder best een lekker ding 😉

 2. els

  februari 27, 2007 at 1:38pm

  Ik heb al eerder mensen gehoord bij wie het ding doormidden was gebroken. Dat is te vaak gebeurd, denk ik, en vandaar de verkoopstop, wat ik op zich dan wel verstandig vind. Maar de mijne doet het nog steeds en is dus zeker ’n lekker ding! ;-)Ik was de doekjes ook uit, maar na een paar keer moet je toch wel ’n nieuwe. Het dorpje U is Uddel?

 3. karin

  februari 27, 2007 at 2:27pm

  of Ugchelen..
  ik heb gewoon een rubber bezem, waarmee ik eerst de kamer veeg en daarna dweil met een simpel helemaal niet duur geel doekje erom, dat daarna de was ingaat, of de vuilnisbak (afhankelijk van de “vuilgraad”)

 4. Hansje

  februari 27, 2007 at 6:48pm

  Na twee keer zo’n ‘miskoop’ waar geen accessoires meer voor te krijgen bleken, ben ik nu maar weer overgestapt op een simpele mop.

 5. Verbal Jam

  februari 27, 2007 at 11:03pm

  Vroeger dweilde ik de kamer altijd gewoon met de kat! Geweldig hoe ie z’n eigen haren weer opnam. Maar die Glassex is inderdaad niks: daar kon die kat hélemaal niet tegen! Na één dweilbeurt al dood.
  Nou ja, nu wikkel ik gewoon een dweiltje om de cavia. Die beesten zijn goedkoper en altijd op voorraad. Ze vullen zichzelf aan.

 6. els

  februari 28, 2007 at 1:48am

  De maat van een cavia vraagt wel meer dweilbewegingen dan een kat, maar dat scheelt weer een gang naar de sportschool. Ik vind trouwens, dat ze je erelid van de PVDD moeten maken. Iemand die zoveel met dieren heeft verdient dat. Je moet er wel op bedacht zijn, dat ze ereleden gebruiken om de vergaderzaal mee aan te dweilen. Staat in het reglement.

 7. els

  maart 2, 2007 at 2:04am

  Ach ja, natuurlijk Ugchelen. Hoe kom ik nou bij Uddel?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)